Ivancsics Ilona nagy boldogságára idén ismét teljes lesz az ünnep, mert Londonban dolgozó fia is hazatér, de a szűk családon kívül rokonokkal, barátokkal, régi kollégákkal is találkozik, sőt a Szomszédok sorozat alkotóival is ünnepel. December 27-én pedig a tíz éves társulata, az Ivancsics Ilona és Színtársai alkotóműhely szentendrei játszóhelyén jótékonysági előadást tart a Dunakanyar hátrányos helyzetű családjainak.

Ivancsics Ilona színművész számára úgy teljes az ünnep, ha a számára fontos emberekkel együtt lehet, még ha csak ki időre is.  Bence fia külföldön dolgozik reklámfotósként, így duplán nagy öröm Ilona és párja, Péter számára a közös karácsony és a szilveszter. Azt mondja, nekik már ott kezdődik az ünnep, amikor Ferihegyen leszáll a repülőgép. Így év végén, a munka ellenére is igyekeznek nagyon sok időt tölteni egymással, közösen sütnek, főznek, meglátogatják a rokonokat és az esti forraltborozás sem maradhat el Szentendre főterén a barátokkal.

ivancsics-ilona_portreA művésznő, szinte minden életszakaszában részese lehetett egy-egy “nagycsaládnak” is. Éppen ezért idén decemberben sem maradhat el, hogy együtt ünnepeljen egykori kollégáival, barátaival, a Szomszédok című televíziós filmsorozat színészeivel és alkotóival: Frajt Edittel, Fehér Annával, Trokán Péterrel, Ábel Anitával, Csűrös Karolával, Nemcsák Károllyal, Németh Kristóffal, Kertész Péterrel és a többiekkel.

Hosszú évekig része volt az életemnek a sorozat, s a forgatások alatt örök barátságok köttettek, melyek azóta sem értek véget. A sorozat befejeztével nem szakadtunk el egymástól, hiszen minden esztendőben – így karácsony előtt – színész-és és alkotó kollégával összeülünk egy karácsonyi vacsorára. Régi sztorik, emlékek elevenednek ilyenkor fel, nagyokat nevetünk, de mindeközben nem feledkezünk meg azokról sem, akik sajnos már nincsenek közöttünk – nyilatkozta a művésznő.

De az ünnepi sorozat itt még nem ér véget számára, mert az idei évadban tízedik jubileumát ünneplő általa alapított magánszínház, az Ivancsics Ilona és Színtársai december 27-én jótékonysági előadást tart. A társulat Rusz Márk Milá: Jávor “Pali” Utolsó Mulatása című zenés fohászát adják elő, a hátrányos helyzetű családoknak. A társulat a Katolikus Karitász, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Gondozói Központ, A Családsegítő Központ pártfogoltjaival karácsonyozik együtt az előadás keretében. A művésznő úgy gondolja, hogy ha előadásukkal meglepetést és örömet okozhat azoknak, akiknek egyébként nincs lehetőségük színházi előadáson részt venni, a számára már kerek a világ.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ