December elején jelent meg a Hangszersimogató produkció karácsonyi lemeze gyermekeknek Öröm hallik mindenfelől címmel. Az albumon összesen huszonegy, már talán feledésbe merült, régi magyar karácsonyi gyermekdal hallható vidám, világzenei hangszerelésben.

Tracklista: 

  1. A szeleknek fénylő szárnyán
  2. Öröm hallik mindenfelől
  3. 3.   Elindult Mária
  4. Betlehem, Betlehem
  5. A kis Jézus aranyalma
  6. Karácsonynak éjszakáján
  7. Fázik a kis Jézus
  8. Sír az Isten Báránya
  9. Midőn a Szűz bepólyálja gyermekét
  10. Pásztorok, keljünk fel
  11. Vesd le, pásztor, a bundád
  12. Bárcsak régen felébredtem volna
  13. József Attila: Betlehemi királyok
  14. Kedves álmot hogy szerezne szülöttjének
  15. Menjünk mi is Betlehembe
  16. Rossz a Jézus kis csizmája
  17. Idvezlégy, kis Jézuska
  18. Én felkelék jó reggel hajnalban
  19. Paradicsom közepébe’
  20. Karácsony estéjén
  21. Regölés

hangszersimogato-karacsony_album_boritoA lemez érdekessége, hogy borítójául Rönky Fruzsina – A Karácsony üzenete régen és ma című festménye szolgált. Mely festményből készült replikát szintén meg lehet rendelni.

További különlegesség, hogy a Betlehemi Királyok című dalban, felcsendül Brasch Bence és Kállay Saunders András hangja is.

Köszönjük a szülőknek, akik hangszert vesznek gyermekeiknek, és segítik zenei tanulmányaikban. Köszönjük a pedagógusoknak, akik szeretettel lelkesítve zenére tanítják őket. Köszönjük a magyarországi Waldorf Közösségeknek az inspirációt. Végül, köszönjük Nektek, gyerekek, akik létezésetekkel annyi örömöt és vidámságot hoztok a felnőttek világába.

Mi is ez a Hangszersimogató?

A Hangszersimogató kezdeményezés hét évvel ezelőtt Bársony Bálint Artisjus- és Fonogram díjas szaxofonművész zeneszerző ötlete alapján látott napvilágot.

A Hangszersimogató egy szabad zenei foglalkozás gyermekeknek és szüleiknek egyaránt. Interaktív közös játék a hangszerekkel. A koncertek célja a hangszerek hangjának megismertetése és az együttzenélés, együtténeklés örömének átadása kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

hangszersimi5A gyermekeknek szóló koncertek sajátossága, hogy a kisemberek aktívan bevonódnak az előadásba, nemcsak közös énekléssel, táncolással, hanem a számtalan hangszerrel is, melyeken játszva, melyeket kipróbálva az előadás alatt is részévé válnak a produkciónak. A koncerteket követően a gyermekeknek lehetőségük van arra, hogy kipróbálják az összes hangszert, melyeken az előadók muzsikálnak, így hozva közelebb hozzájuk a zene és a zenélés varázslatos világát.

“Gyermekkoromban sokszor szerettem volna kipróbálni különböző hangszereket hangszerboltokban, de a hangszerek ára és az eladók óvatossága miatt erre sosem volt igazán lehetőségem. Ebből a gondolatból kiindulva kezdtük el zenészbarátaimmal a Hangszersimogató foglalkozásokat, ahol interaktív módon van lehetőségük a gyermekeknek belekóstolni a közös zenélés és éneklés adta önfeledt hangulatba, amely akár a zeneiskolás évek elkezdése előtt hangszerválasztóként is tökéletesen funkcionálhat. Idén karácsonykor gyermekkorunk kedvenc, de mára már talán feledésbe merült karácsonyi dalait csokorba fogva készítjük el első lemezünket, mely reményeink szerint sok családnak hoz majd ünnepi hangulatot és közös éneklést a szent ünnepen.”

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ