A Palladio Orchestrához csatlakozott a 10 éve sikeresen működő kijevi Pektorál gitárzenekar Borisz Belszkij vezetésével. Az 1200 kilométer távolság nem jelentett gondot: az ukrán zenészek hónapokon át interneten keresztül próbáltak magyar társaikkal, aminek köszönhetően már az első személyes találkozáskor hibátlanul játszottak együtt.

Az elmúlt évek legnagyobb magyar zenei produkciója, és egyben a legnagyobb hazai zenekar áll színpadra 2016. december 28-án a Papp László Budapest Sportarénában. A Palladio Orchestra – 100 gitáros egy színpadon nem egyszerűen virtuóz produkció, hanem a maga nemében egyedülálló zenei csemege is. 10 szólista, 90 ritmusgitáros, 2 énekes és 1 DJ varázsolja majd el világon egyedülálló produkciójával az Aréna közönségét.

A Palladio Orchestrához csatlakozott a 10 éve sikeresen működő kijevi Pektorál gitárzenekar is Borisz Belszkij vezetésével. Az egymástól 1200 kilométerre lévő két zenekar hónapokon át úgy próbált a budapesti koncertre, hogy személyesen csak a napokban találkoztak először.

Az ukrán tagok mindannyian gitártanárok és gitárszakos főiskolai vagy egyetemi hallgatók, akik megkapták a rájuk szabott kottákat, valamint Bernáth Ferenc zenekarvezető segédvideókat vett fel és a technika segítségével becsatlakozott Skype-on az ő próbáikba. Így gyakorlatilag amikor Kijevből megérkeztek a magyar főpróbára, már első alkalommal hibátlanul játszottak.

“Örömteli volt az első személyes nagy találkozás. Átvettük együtt a koncert koreográfiáját, az egyhetes intenzív főpróbahéten összeszoktak a mi csapatunkkal és szombaton már élőben játszottunk az ország legnézettebb műsorában, az X-Faktorban is. Ezenkívül az ukrán vendégeink felléptek az ukrán országos kulturális központban is Budapesten. Profi, pontos zenészek, nagyon érzelemgazdag zenét nyújtó csapat jött létre az ukrán és a magyar gitárosok személyében” – mondta Csapó Ádám producer.

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ