Különleges megmozdulással szerette volna felhívni a figyelmet a méhnyakrák megelőzésére és a rehabilitációra tizenkét road nő, akik január 9-én a BARhole Musicban mutatták be a RoadVasárNaptárukat. Az értékesítéséből származó bevétellel a Mályvavirág Alapítvány munkáját támogatják, amelynek célja, hogy minél szélesebb körben tudja informálni a nőket erről a betegségről.

A mi szakmánkra igazán nem jellemző, hogy monoton vagy unalmas. Szinte minden hétvégén más városban, de legalábbis más koncerthelyszínen vagyunk, így a mi életünk elképzelhetetlen naptár nélkül…” – ez adta az ötletet annak a tizenkét road hölgynek, akik elkészítették saját RoadVasárNaptárukat. – „Férfias szakmát űzünk, de ettől még nők vagyunk. Nők vagyunk a mindennapokban, és nők maradtunk a munkánk során is. Ezt szerettük volna megmutatni, ez volt talán az egyik ok, hogy most mi álltunk a reflektorfénybe. De találtunk egy jó ügyet, hogy támogassunk egy alapítványt, így már rögtön értelmet nyert az egész megmozdulás, és fél pillanat alatt tizenkét nő egyet akart. Az pedig köztudott: ha egy nő akar valamit, biztos eléri a célját” – foglalják össze a road lányok naptáruk hátterét.

road2Olyan alapítvány kerestek, amely nőkkel foglalkozik, olyan területtel, amely akár őket, nőket is érintheti. Így esett a választásuk a Mályvavirág Alapítványra, akik „a méhnyakrákos nők gyógyulásáért és a megelőzésért” 2013-ban alakultak meg. Kifejezetten megelőzéssel és rehabilitációval foglalkoznak, hogy méhnyakrák miatt egyetlen nőt se veszítsünk el Magyarországon.

road1A RoadVasárNaptár bemutatóját január 9-én este 8 órától tartották a BARhole Musicban. Az eseményen részt vett a Honeybeastből ismert Tarján Zsófi és a Margaret Island énekesnője, Lábas Viki, valamint a Mályvavirág Alapítvány szakembereivel is lehetett találkozni. Az est folyamán akusztikus koncertet adott a csak csajokból álló HolyChicks. A naptár korlátozott számban, 2000 Ft-os áron a www.roadvasarnaptar.com weboldalon rendelhető.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ