2017. január 25-től a Jurányi Inkubátorházban látható a Fehér Balázs Benő rendezte A fura Rada Bálint, Rába Roland, Radnay Csilla, Bán Bálint, Nagy Dániel Viktor és László Lili szereplésével. A művet színpadra alkalmazta Fekete Ádám.

“Jesper Lier huszonöt éves. A nappalait sötét pincelakásában tölti, este az utcákat járja. Másnapról másnapra él. Ideje lenne befejeznie a nagyregényét. Ideje lenne szerelmesnek lenni. Kezd kifutni az időből, pedig Jesper Lier csak huszonöt éves. A nappalait sötét pincelakásában tölti, este az utcákat járja. Másnapról másnapra él. Ideje lenne befejeznie. (A nagyregényét!) Ideje lenne szerelmesnek lenni. Ha lenne ideje. Kezd kifutni. (Az időből?) Nappal tölt, este jár, másnap megy, időből fut ki. Ki az? (Jesper Lier.)”

Orlai_A fura_1Benedict Wells 2010-ben megjelent Spinner című regényét a 21. századi Zabhegyezőnek is nevezik. A fiatal felnőttek szabadságvágyáról, a családi kötelékekből való kiszabadulásáról, önmaguk megismeréséről szól. Bulik, párkapcsolati izgalmak, a jövőtől és jelentől való félelem, valamint rengeteg kérdéssel arról, hogy mi lesz velük – ezek hálózzák be főhőseink életét.

Az előadást Fehér Balázs Benő rendezi, a főszerepben Rada Bálint, további szerepekben Nagy Dániel Viktor, Bán Bálint, Rába Roland, Radnay Csilla és László Lili láthatók. A színpadi adaptációt Fekete Ádám készítette.

Orlai_A fura_2A darabot 2016. decemeber 17-én mutatta be az Orlai Produkciós Iroda a B32 Kultúrtérben, és a sikeres premier után a Jurányi Inkubátorházban látható januártól.

Előadás időpontok: 2017. január 25 és 26., február 17 és 18.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ