Ezekben a hideg téli napokban sokan érzik úgy, hogy segíteniük kell azokon, akiknek nincs fedél a fejük felett, akiknek nincs elég meleg ruhája, vagy éppen ennivalóra nem telik már. Karácsony előtt is sokan adakoztak, adakoznak, de a segítség sajnos egész évben jól jön számos helyen. A civil összefogás mellett elengedhetetlen, hogy a cégek, intézmények is előre átgondolják a társadalmi felelősségvállalásban a szerepüket.

A Campona minden tekintetben több, mint egy átlagos bevásárlóközpont, ezt nevében is viseli, hiszen a családi élményközpont elnevezés valóban nem túlzás. Itt nem csupán a vásárlásra van mód, hanem arra is, hogy különleges programokon vehessenek részt a látogatók. A Campona látogatói legtöbbször a környező régióból érkeznek, így nem véletlen, hogy a cég jótékonysági vállalásaihoz Budafok-Tétényben keresett kedvezményezetteket.

Számunkra nagyon fontos, hogy adjunk. Élményt is a családoknak, hiszen a Tropicarium, a Csodák Palotája, a mozink és a játszóházunk egyaránt remek lehetőséget nyújt a szabadidő tartalmas eltöltésére. De azoknak a kerületünkben élőknek is szeretnénk szebbé tenni lehetőségeinkhez képest az életét, akiknek kevesebb jut a jóból. Nem csupán az ünnepnapokat, hanem a hétköznapokat is. Így a most karácsonykor elindult támogatási folyamat még csak a kezdet” – mondja Kákosy Zsolt MRICS, a Campona üzemeltetéséért felelős CBRE ingatlan tanácsadó ingatlanvagyon-kezelési vezetője.

segitsunk egesz evben (1)A Campona ugyanis 2016-os adventi kampányában becsomagolt játékokat gyűjtött, amelyeket rászoruló kerületi családok gyermekei kaptak, hogy mindenkinek jusson valami ajándék a fa alá. A bevásárlóközpontban elhelyezett Adománypont segítségével 351 db ajándék talált gazdára.  A Budafok-Tétényi Család-és Gyermekjóléti Központ az ellátási területén a XXII. kerületben élő, szociális és mentálhigiénés problémák miatt veszélyeztetett, valamint a krízishelyzetbe került egyének és családok számára nyújt segítő szolgáltatást. Dr. Daróczi Csilla intézményvezető örömmel fogad minden segítséget, hiszen mindig, mindennek van helye.

„Kerületünkben jelentős azoknak a száma, akik családfenntartóként munkanélkülivé váltak, ezért elvesztették lakásukat, vagy éppen átmeneti lakhatásukat is igen nagy nélkülözések árán tudják megtartani. Nő a rászorultak száma, akik megélhetési, egészségi problémákkal küzdenek, ahol az egészséges ételek, a gyógyszerek megvásárlása igen nagy anyagi terhet ró a családokra, így csak a legszükségesebb, mindennapi dolgokat, alapélelmiszereket tudják beszerezni. Sok család nem volt még önerőből együtt közös színházi előadáson, zenei programon. Minden önzetlen felajánlás, akár ruhanemű, játék, iskolai felszerelés, háztartási eszköz, tartós élelmiszer, kulturális programokra való belépési lehetőség, igen nagy örömet, élményt jelent a családok számára és enyhíti anyagi gondjaikat” – foglalja össze a helyzetet a Központ vezetője.

segitsunk egesz evben (2)A Campona idén is szeretne segíteni, így a 2017-es programok csaknem mindegyikét úgy tervezik, hogy ahhoz kapcsolódó jótékonysági akcióval is segítsék a Budafok-Tétényi Család- és Gyermekjóléti Központ munkáját. Tavasszal és ősszel használt, de jó állapotú ruhák gyűjtését és eljuttatását tervezik, Húsvétkor édességcsomagokkal kedveskednének a gyerekeknek. A színes családi programokhoz kapcsolódóan pedig alkalmanként játék- és szórakozási lehetőségekkel gazdagítanák a gyermekeket: Playmobil- és Lego-játszóház, közös mozi és kirándulás is szerepel a tervek között. Nyáron napközis tábort támogatna a cég, az iskolakezdésnél a tanszerek beszerzésében szeretne segítséget nyújtani. Karácsonykor pedig a hagyományok szerint ismét kinyílik az Adománypont ajtaja, és ismét a megajándékozottak kora és neme szerint várják majd a becsomagolt játékokat. Mert Karácsony elmúlik, de a szeretetnek és a gondoskodásnak, a társadalmilag felelős gondolkodásnak egész évben van helye. A Campona bízik benne, hogy sokan követik példájukat, és ha nem is tudják az összes problémát magukra venni, egy kiválasztott területen, vagy régióban mindenki tegyen meg annyit másokért, amennyit csak tud.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ