Elkészült Slemmer Ádám, a Budapesti Metropolitan Egyetem végzős turizmus-vendéglátás szakos hallgatójának Vakfolt című első, független filmje az Amego Film, Osvárt Andrea produkciós cégének aktív közreműködésével. A rendező a forgatókönyv írása közben egyik kedvenc alkotásából, Christopher Nolan Eredetéből igyekezett ihletett meríteni.

A történetben a főszereplő Attila és húga élete egy tragikus baleset következtében gyökeresen megváltozik. A fiút több hónapnyi sikertelen munkakeresés után különleges csapat találja meg, és bevonja egy küldetésbe. A fontos információk megszerzéséhez a Vakfolt nevű chipet – amely kameraként funkcionál –, beültetik egy kutató szemébe. Amikor nyilvánvalóvá válik, hogy a megbízás illegális, megkezdődik Attila ámokfutása. Az izgalmakkal telített akciók során azonban kiderül, hogy senki, semmi nem az, akinek és aminek látszik.

B1_Vakfolt_digitalis_teaserSlemmer Ádám a Budapesti Metropolitan Egyetem hallgatója, 2017 januárjában diplomázik turizmus-vendéglátás szakon, szakdolgozatát “filmturizmus”-ból írta. A most 23 éves rendezőt már gyerekkorában rabul ejtették a filmek, ám a kezdeti amatőr próbálkozások után a Vakfolt jelentette számára az első igazi kihívást. A forgatókönyv megírását hosszas kutatómunka előzte meg és a forgatás előkészítése is komoly tudást igényelt. Slemmer Ádám családjában azonban senki nem foglalkozik filmezéssel:

Már egészen kiskorom óta érdekel a filmezés, és bár a rendezés felé húz inkább a szívem, a mai napig szívesen foglalkozom bármivel ezen az iparágon belül, legyen szó akár színészetről, vágásról, operatőri munkáról vagy vizuális effekt készítéséről. Körülbelül 5 éves lehettem, amikor apukám vásárolt egy videokamerát, amivel a különböző családi eseményeket örökítette meg. Nekem nagyon megtetszett az, hogy minden, amit a kamera előtt csinálunk, azt később újra és újra vissza lehet nézni” – mesél a kezdetekről a fiatal forgatókönyvíró-rendező.

A film főiskolás és egyetemista fiatalok lelkesedéséből, alkotási vágyából, barátok, szponzorok és az interneten összegyűjtött adományok segítségével jött létre. A Budapesti Metropolitan Egyetem például azzal járult hozzá hallgatójuk kibontakozásához, hogy több alkalommal biztosított forgatási helyszínt a Rózsa utcai campuson. Így Slemmer Ádámot a saját szórakoztatásra készült családi videók, majd a stop-motion animációk, a számítógépes szerkesztések és a kezdeti szárnypróbálgatások az első egész estés játékfilmjének elkészítéséig vezették.

A filmet gyakorlatilag már leforgattuk, amikor találkoztunk Osvárt Andreával és produkciós cégével. Megmutattuk neki az anyagot, az első vágást és nagyon tetszett neki, amit látott. Azt mondta, lát benne fantáziát, jó a sztori és érdemes lenne ebből egy picit többet kihozni. Hatalmas segítséget jelentett számunkra, és mindemellett egy nagy élményt.” – tette hozzá Slemmer Ádám.

A Vakfoltban komoly szerepet kapott a közismert színművész Kálid Artúr is, aki a forgatókönyv elolvasása után döntött úgy, hogy örömmel vállalja a felkérést. A további szerepeket fiatal színészek, Rábaközi Gergő, Réti Nóra, Benesovits Áron, Bernáth Viktor, Bori Ádám, Varsányi Szabolcs, Járosi Róbert Gábor és a forgatókönyvíró-rendező, Slemmer Ádám játsszák.

A Vakfolt főcímdalát, a 2012-es Csillag Születik egyik döntőse, Szirota Jennifer énekli.

A fordulatos akcióthriller január 26-tól lesz látható a Cinema City mozijaiban, néhány független filmszínházban, illetve a Mozgó Mozi hálózatában országszerte.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ