Béres Alexandra, az egészséges életmód egyik hazai nagyköveteként azt vallja, hogy ahogyan a táplálkozásban, úgy az immunerősítésben is a természetesség és a minőség a legfontosabb. Kiemelten igaz ez a téli időszakra, amikor könnyebben betegszünk meg. Kúraszerű mézfogyasztással azonban elkerülhető az influenza, különösen akkor, ha magyar termelői mézet választunk.

A téli időszakban kulcsfontosságúvá válik a betegségek, főleg az influenza megelőzése, amelynek a legjobb módja az, ha természetes úton erősítjük immunrendszerünket. Béres Alexandra azt vallja, hogy vitaminok és ásványi anyagok megfelelő mennyiségű bevitelével és tudatos táplálkozással tehetünk a legtöbbet egészségünk megőrzéséért.

A méz a természet kincseként jelentős mennyiségben tartalmaz káliumot, foszfort, nátriumot, kalciumot és magnéziumot, valamint vas, mangán, réz, kis mértékben pedig B- és C-vitamin található benne. Emellett kitűnő baktériumölő hatással rendelkezik, ami miatt Alexandra is előtérbe helyezi más alternatív módszerrel szemben.

termeloi_magyar_mez (1)Nagyon egészségesnek tartom a mézet, mert a természetben is fellelhető. Jelenleg a gesztenyeméz a kedvencem, de ez mindig változik, hiszen a szervezetünk mindig megmondja, hogy mire van szükségünk. A gyermekeimnek legtöbbször hársmézet adok, és szokott otthon lenni legalább kétféle, amikből választani lehet adott időszaknak megfelelően, azonban mindig figyelek arra, hogy kiváló minőségű magyar termelői mézet vásároljak, hiszen az garantálja a termék tiszta eredetét”– mondta Béres Alexandra.

A kiváló minőségű magyar termelői mézet az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) által bevezetett egyedi, könnyen beazonosítható termelői mézesüveg és zárszalag alapján lehet felismerni. Hamisítatlan magyar mézet érdemes közvetlenül a méhészektől beszerezni a termelői piacokon vagy az interneten.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ