Michelin-csillagos magyar és olasz séfek, tökéletes étel- és italpárosítások, valamint különleges alkoholos kávékoktélok várnak ránk a Nespresso Atelier rendezvénysorozaton, amelyet idén második alkalommal rendeznek meg Budapesten. Az Atelier francia szó, jelentése műhely – ahol a vendégek nem csak kávé által ihletett csúcsgasztronómiai fogásokat kóstolhatnak, hanem betekintést nyerhetnek azok elkészítésébe is.

A Nespresso 2008 óta a Bocuse d’Or kávépartnere, 2015 novemberétől pedig a Magyar Bocuse d’Or Akadémia arany fokozatú támogatója. Az elmúlt években a kávékultúra és a fine dining több különleges alkalommal is találkozott: a Nespresso számos gasztronómiai rendezvényen volt jelen, ahol világszinten elismert séfek használták a Nespresso Grand Cru kávéit alkotásaikban.

Lyon, Tokió, London, Antwerpen és Stockholm – a korábbi években itt mutatkozott be az Atelier rendezvénysorozat, hogy aztán 2016-ban Magyarországon is sok rajongót szerezzen magának gourmet körökben. A tavalyi egynapos programon három hazai elismert séf, egy cukrász, egy sommelier és egy barista kápráztatta el különleges érzékszervi élményekkel és Grand Cru kávék felhasználásával készült fogásokkal a közönséget.

2017-ben még nagyobb szabású lesz az esemény, február 23-26. között már négynapos lesz a budapesti Nespresso Atelier. A napokat 3 különleges kávépillanat köré szervezik: brunch, ebéd, vacsora -, melyek fogásait minden nap más-más magyar és olasz Michelin-csillagos sztárséf készíti el. Az ízélmények kiteljesítésében egy sommelier és egy kávészakértő is a séfek segítségére lesz. A Nespresso Atelier szakértői között tudhatjuk többek között Sárközi Ákost (Borkonyha), Palágyi Esztert (Costes Restaurant), Segal Viktort, Ádám Csabát (Olimpia Étterem), Barna Ádámot (St. Andrea Wine & Gourmet Bar), Herczeg Ágnes borszakértőt és Nagy Zsolt kávészakértőt is.

A 4. nap estéjén, február 26-án öt, együtt összesen 8 Michelin-csillagot számláló séf többfogásos fine dining gourmet vacsorát készít a különleges esemény vendégei számára. 31791510443_22b74df606_zA fogásokban központi szerepet kap a kávé, amely sokféle formában fordul majd elő a tányérokon, és messze túlmutat majd az eddig ismert alkalmazási területeken. A séfek mind egyetértettek abban, hogy a kávéhoz tökéletesen passzoló alapanyagok megtalálásakor szükség volt arra, hogy a sémákat eldobva bátran kísérletezzenek az ízekkel, hiszen sokszor a látszólag nem összeillő párosok alkotnak tökéletes ízharmóniát.

A nyolc-csillagos vacsora négy séfmestere között két olasz sztárséf is helyet kap majd: a két csillagos La Peca tulajdonosa és vezetője, Nicola Portinari; valamint Giancarlo Perbellini – a két, majd legújabb étterméért egy újabb csillagot szerzett – Casa Perbellini tulajdonosa. Sárközi Ákossal, Palágyi Eszterrel és Mészáros Ádámmal (Onyx) kiegészülve ez a különleges csapat alkotja meg az első nyolc-csillagos vacsorát Magyarországon.

 „Az Atelier különleges és fontos esemény számunkra, hiszen a kávé és a csúcsgasztronómia találkozása lehetőséget teremt arra, hogy gourmet csapatunkkal évről-évre olyat alkossunk, amelyre Magyarországon eddig nem volt példa. Izgalmas kihívás és kísérletezés ez a számunkra, valódi műhelymunka. A csapat minden tagja a tökéletes ízélményekre törekszik, hogy az Atelier során – mind az öt érzékszervet megmozgató – gasztronómiai élményt nyújthassunk a Nespresso Club tagoknak és vendégeinknek, amire még hónapok vagy évek múlva is emlékezni fognak” – mondta Szeles Dóra, a Nespresso marketing managere.

Idén a rendezvény az egyedülálló Gastro Experience Centerrel is kiegészül, amely nem csak a Nespresso Club tagok, hanem minden regisztrált érdeklődő számára elérhető lesz. A kiállításon a kávézás iránt érdeklődő látogatók interaktív módon ismerkedhetnek meg a kávé és a gasztronómia különleges kapcsolatával, melyet az ízek és illatok segítségével maguk is tapasztalhatnak. Szakértők iránymutatásával tehetik próbára kóstolási és asszociációs képességüket, valamint a fűszerek, a borok és a csokoládék világából kereshetnek „megfelelő társakat” a kávékülönlegességekhez.

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ