Február 4-én mutatja be a Játékszín legújabb premierjét, az Életrevalók című darabot. A nagysikerű film színpadi változatának rendezője Horgas Ádám, főszereplője Hirtling István és Vadász Gábor.

„Magyarországon először a Játékszín kapta meg a jogot, hogy bemutassa a nagysikerű Életrevalók című film színpadi adaptációját, amire nagyon büszkék vagyunk! ” – mondta Bank Tamás direktor a Játékszín február 4-i legújabb premierje, az Életrevalók sajtótájékoztatóján.

Az eseményen az igazgató mellett jelen voltak a színdarab alkotói, Horgas Ádám rendező, Lőkös Ildikó dramaturg, a szereplők: Hirtling István, Vadász Gábor, Zsurzs Kati, Szőlöskei Tímea, Kovács Dézi, Petyi János, Szirtes Balázs, valamint különleges vendégként Engelhardt Katalin és Ráczkó Gitta paralimpiai bajnok úszók.

s29hwAz Életrevalók, Eric Toledno és Oliver Nakache műve megtörtént eseményt dolgoz föl. A megható történet egy különös pár – egy kerekesszékre ítélt arisztokratának és ápolójának, a külvárosi szegény negyedben élő, börtönviselt fiatalembernek az őszinte barátságáról, az előítéletekkel leszámoló kapcsolatát mutatja be.

Horgas Ádám rendező, aki egy személyben felel a népszerű történet színpadra alkalmazásáért, a zenéért és a rendezésért, kiemelte:

„A darab számomra a barátságról, a másságról és az elfogadásról szól. Olyan, mint egy népmese, a legkisebb szegény fiú sztorija, akinek sikerül egy különleges ember barátságának segítségével kitörnie a nyomorból.”

Egy ifjú tehetség, Vadász Gábor a bevándorló Drisst, Hirtling István pedig Philippe-et, a nyaktól lábig béna milliomost alakítja. Hirtling különleges feladatként, egyben misszióként tekint szerepe megformálására.

s29hx„Ez egy csodás történet, és nagy kihívás lesz számomra eljátszani Philippe-et, aki kerekesszékben él, már csak azért is, mert alapvetően izgő-mozgó színész vagyok. A legfontosabbnak azt tartom, akkor is, ha talán elsőre kicsit közhelyes, hogy úgy a fogyatékkal élők, mint a mélyszegénységben élők társadalmi integrációját is elősegítsük az Életrevalók mondanivalójával. A célunk, hogy az emberek több megértéssel és odaadással legyenek egymás iránt.”

A sajtóesemény záróakkordjaként Engelhardt Katalin és Ráczkó Gitta paralimpiai bajnok úszók vezetésével az újságírók és a darab szereplői kipróbálhattak egy, az egyébként teljes mértékben akadálymentesített Játékszín folyosóján felállított ability pályát, amelyen megtapasztalhatták a kerekesszékkel történő mozgás nehézségeit.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ