Tudtad, hogy a magyarok több mint kétharmada azt vallja, hogy már megtalálta élete párját? Minden második honfitársunk ezt február 14-én meg is ünnepli. Bár a szerelmet nem lehet pénzért megvásárolni, azért szerelmünknek sokféle dologgal lehet kedveskedni – lássuk, melyek 2017 legkedveltebb Valentin-napi meglepetései!

2017 elején a Szerencsejáték Zrt. 1000 fős reprezentatív online kérdőíves felmérést végzett a hazai felnőtt lakosság körében arról, hogy mennyire érzik szerencsésnek magukat a szerelemben, és milyen ajándékozási szokásokat követnek Valentin-napon.

A kutatásban résztvevők több mint kétharmada nyilatkozott úgy, hogy szerencsésnek tartja magát a szerelemben, csupán egyharmaduk keresi továbbra is az igazit. Azoknak sem kell aggódniuk, akikre régóta nem talált rá a szerelem – a boldog párkapcsolatban élők több mint egynegyede állította, hogy öt évnél is hosszabb idő volt, mire megtalálta azt, akire mindig is várt.

valentine-628128_640Bár sokan felesleges hóbortnak tartják, de még így is népszerű ünnep a Valentin-nap Magyarországon: a 18 év felettiek mintegy fele rendszeresen megünnepli ezt a napot. Ilyenkor átlagosan 1000 és 5000 Ft között költenek ajándékra, de nem ritka, hogy akár 10 000 Ft-ot is kiadnak valamilyen különleges meglepetésre.

Az ajándékozók 50%-a édességgel, bonbonnal szokta meglepni szerelmét, de szinte ugyanennyien vannak azok, akik egy kettesben elköltött vacsorával teszik meghitté az ünneplést. Nem csak esküvőkön, de Valentin-napon is népszerűek a sorsjegyek; az ajándékozók több mint fele vásárolna szerencsét hozó ajándékként „Sok szeretettel” sorsjegyet.

love-1951386_640Emellett persze ki tudna nemet mondani arra, ha egy utazással lepné meg párja? Hölgyeim, bizony erre is sor kerülhet, hiszen a válaszadók közel kétharmada állította, hogy 1 millió Ft összegű lottónyeremény esetén biztosan elutaznának kettesben valahová.

Azok sincsenek egyedül, akik úgy gondolják, nem csak ezen a napon lehet kedveskedni a párunknak. Tízből kilenc válaszadó úgy nyilatkozott, hogy szerelmünk megajándékozását nem csak erre az egy napra kell korlátozni.

hearts-937664_1280Ha pedig te is minden esküvői trendet ismersz már, de még szingli vagy, készülj a szerelmesek ünnepére, hiszen felmérésben résztvevő egyedülálló vagy párkapcsolatban élő férfiak közel fele azt állította, hogy ezen a napon szívesen megkérnék jelenlegi vagy jövőbeni párjuk kezét.

Bár a Valentin-nap a szerelmesek ünnepe, az év minden napján érdemes éreztetni a másikkal, hogy fontos számunkra. Egy apró, kedves gesztushoz nem kell megvárnunk ezt az egy napot.

Fotók: Pixabay.com

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ