Negyedik hete tart a 8 hétig zajló Pepsi Vloggerőpróba 4 hazai vlogger – Unfield, Goodlike, Szilva és I HaveNo Idea Hungary – közreműködésével, akik hétről hétre különböző feladatokban próbálhatják ki magukat az online közösség kíváncsi szemei előtt – mindezt pedig Buda Márton visszatérő személye foglalja keretbe. Kik ők, és miért számít kuriózumnak a jeges megmérettetés?

Már-már a műfaji határokat súrolja a Pepsi legújabb, főként online futó kampánya, a Vloggerőpróba. Erről egyrészt a vloggerek gondoskodnak, akik mind a 4 erőpróbát – amiből az elsőt múlthéten már az egész ország láthatta – a saját, tőlük megszokott stílusban végigvlogolják, másrészt pedig maga a műsor szerkezete is azt sugallja, hogy itt nem csupán egy félperces termékelhelyezésről lesz szó, mindez pedig egy igazi, izgalmas, vetélkedőszerű showműsorba lett belesűrítve.

A Vloggerőpróba tulajdonképpen a Pepsi, a döntés pillanatának szabadságát megragadni kívánó, téli kampányüzenetének („A tél egy pillanat. Hozd ki belőle a legtöbbet.”) kifejtett magyarázata mégpedig úgy, hogy az mindenki számára érdekessé és könnyen nézhetővé váljon.

Maguk a szereplők is különböző karakterek, akik más-más társaságot szólítanak meg videóikkal. Szilva beautyvlogger, akinek a neve megkerülhetetlen a műfajban, Unfield a szókimondó történeteivel hamar óriási népszerűségre tett szert, Goodlike pedig az elsők közt kezdett el gaming vloggal, azaz videójátékok tesztelésével karriert építeni. És akkor még nem is beszéltünk „I Have No Idea” Ábelről, aki pörgős stílusával és videós múltjával felrázza az egész társaságot, amit Buda Márton visszatérése koronáz meg a Pepsi Vloggerőpróba műsorvezetői szerepében.

„Szerintem a saját tartalmak gyártása mára elengedhetetlenné vált az olyan márkák számára, akik szeretnének mindenképpen a fiatalokhoz szólni. Viszont tapasztalataim szerint nem csak a fiatalok nyitottak például a vlogokra, illetve az egyéb, újszerű videós műfajokra. Be kell vallani, egyre kevesebben néznek TV-t a 30-as korosztályból is. A fő információforrás, ahol a hírek, legfrissebb információk össze vannak gyűjtve azok a közösségi oldalak. Itt csak a most számít, és az, hogy éppen, abban az apró pillanatban, mi tudja lekötni a figyelmedet akár egy percre is. Onnantól pedig már nyert ügyed van.” – tette hozzá Buda Marci.

A Pepsi Vloggerőpróba sikere elsősorban a spontaneitásában rejlik, a vloggereknek ugyanis a pillanat hevében kell döntéseket hozniuk, és eszerint cselekedniük, ami rengeteg lehetséges forgatókönyvet szülhet. A szereplők egészen az erőpróba előtti percekig nem is tudják, hogy mire vállalkoznak, cserébe megvan a lehetőségük arra is, hogy ne vállalják be az adott feladatot. A szabad akarat tényezőjének, és a folyton formálódó tartalomnak köszönhetően a Vloggerőpróba egy félig reality, félig dokumentumfilm jellegű, és igencsak szórakoztató websorozattá tud válni.

Ezt garantálják a feladatok is, amiből rögtön az első egy igen szokatlan akadályt görgetett a vloggerek elé. A feladatuk az volt, hogy 30 perc alatt oldjanak meg egy feladványt egy hűtőkamionból átalakított, jeges szabadulószobában, miközben az a városban mozog. A legnagyobb kihívást talán nem is a hideg jelentette, hanem a kamera, ami miatt a vloggerek csak fél kézzel tudtak nyomozni, ezzel pedig egy plusz szórakoztató elem is megjelent a már meglévő feladatok közt.

Amellett, hogy a feladatokat YouTube-on vagy a Pepsi oldalán követhetik a nézők, az egyes fordulók végeredményét is megtippelhetik, ami alapján pontokat szerezhetnek. Az, aki a játék végén a legtöbb pontot gyűjti össze, 1.000.000 forintot nyer készpénzben. Nem kell csüggedni, ugyanis a fődíj mellett több értékes és egyedi ajándék is gazdára talál a kampány során.

Aki teheti, kövesse a Pepsi Vloggerőpróbát, amiből 3 forduló még hátra van, és ha hihetünk a pletykáknak, akkor hétről hétre még izgalmasabb feladatok várnak a négy vloggerre – és természetesen azokra is, akik lelkesen végigszurkolják a versenyt.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ