Éva anyánk, ki mikor belekóstolt a Paradicsom Almafájának termésébe, még nem tudta, hogy a természet micsoda kincset adott a halandóknak ebben a gyümölcsben. A fokhagyma és a hagyma mellett egészségünk egyik legjobb felvigyázója. Az almából készült gyümölcsecet pedig az ember egészségének legkiválóbb őre, ételeinek megízesítője.

 

Alma-1Az alma önmagában is egy energiabomba, könnyen emészthető, növényi rostja serkenti az emésztést, seregnyi vitamint, gyümölcscukrot, festékanyagot tartalmaz. Szénhidrátokban gazdag, ízértéke kiváló, sütésre, főzésre, nyers fogyasztásra egyaránt alkalmas, lehet aszalással tartósítani, lehet lekvárként eltenni. Az almaecet pedig az egyik legkiválóbb természetes gyógyszer. Pektintartalma jó a gyomorproblémákra, egyben csökkenti a szervezet koleszterinszintjét. Kiválóan fertőtlenít, karbantartja a bélflórát. Baktériumot öl, jó a cukorbetegségre, majd annyi a jó hatása az emberi szervezetre, mint amennyi a fokhagymának van. Hát még az almaecettel aromásított fokhagymás ételeknek!

 

Majd 100 olyan hasznos anyagot tartalmaz, ami nélkül egészségünk megőrzésére nem lenne mód. S mindezek mellett kiválóan alkalmas a fogyókúrához, s ezt már régi idők óta tudják és használják az emberek. Mert ne higgye senki, hogy a jó étvágyú hölgyek hajdan nem érezték volna, hogy a drága ruhák idővel szűkké tudnak válni. S mit tettek ez ellen? Ésszerű fogyókúrát tartottak almaecettel. Bár a böjt is elfogadottabb volt akkoriban, alkalmazták is a gyóntató papok penitenciaként, nem tudni ma már, hogy egyes szépasszonyok fogyásában mennyi volt a szándék, és mennyi volt a lelki vezetői akarat. Tény, hogy a híres velencei szépasszonyok, Tiziano vagy Rubens mesterek modelljei az egyiptomiakig visszamenőleg ismerték az almaecet jótékony hatásait.

 

Az almalevet könnyű megecetesíteni házilag is. Fűszerrel, mentával, rozmaringgal, illatos levelekkel lehet és célszerű aromásítani, kevéske cukor vagy méz hozzáadása pedig olyan harmonikussá teszi, mely az ételek saláták, főzetek, húsok kiváló velejárója.

 

Almaecet-2Az almaecet úgy tud fogyasztani, hogy megbontja a zsírt a szervezetben, átadja a véráramnak, kevesebb tud leülni a korpuszban, felgyorsítja az anyagcserét. A zsírból energia keletkezik, amit célszerű sporttal, tánccal, de esetleg a családért való lótás-futással, gyerekneveléssel levezetni. Az anyagcsere felgyorsulásával a szervezetben lerakódni szándékozó mérgek is könnyebben eltávolodnak, a női szépség tovább virul az arcokon.

 

A hozzáértők azt ajánlják, hogy étkezés előtt kis idővel vegyünk be egy kávéskanál almaecetet s a fogyás nem marad el. Ha csak ennyi, bizony, hogy érdemes, természetesen a csokoládé tortáknak és habos süteményeknek el kell maradni, helyettük gyümölcsöt, sovány sajtot kell nassolni, és a mozgás sem maradhat el.

 

Az almaecetet kapszulákban is meg lehet vásárolni, ha nem is mindenkinek olcsón, de az egészség megőrzéséért semmi sem lehet drága. A kapszulákból egyet-egyet bekapni pedig még az elfoglalt üzletasszonyok számára sem jelenthet terhet, csak oda kell figyelni. Egészségünk és kondíciónk de akár szépségünk ennyi figyelmet pedig megér.

 

Kapcsolódó cikkek: 

A mindentudó fokhagyma 

Tavaszi megtisztulás és testsúlycsökkentés a hagyományos kínai orvoslás segítségével

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ