A Nespresso kávészakértői minden évben új Limited Edition őrleményeket alkotnak, örömteli meglepetést szerezve ezzel a világ kávérajongóinak. Két legújabb, különleges Limited Edition kávéjának bemutatásához a Nespresso a ruandai Kivu-tó és a mexikói Chiapas termelőihez látogatott el – két igencsak különböző közösséghez, melyeket mégis egyesít az odaadás és a szakértelem, ahogyan ültetvényeiket gondozzák.
Ez a két egyedülálló kávékülönlegesség megérdemli, hogy a lehető legfinomabb módon készítsük el őket – most megmutatjuk, hogy mi is ez.
KORIANDER LONG DRINK
eszközök:
1 Glass Recipe pohár, 1 teáskanál, Shaker
hozzávalók:
1 UMUTIMA wa Lake Kivu kapszula, 80 ml ananászlé, 15 ml limelé, 20 ml cukorszirup, 5-6 koriander levél, Törtjég és jégkockák
elkészítési mód:
– Hűtse le a poharat a jégkockák segítségével.
– Öntse a shakerbe az 15 ml friss limelevet, a 80 ml ananászlevet és a 20 ml cukorszirupot, majd adjon hozzá 5 közepes méretű korianderlevelet, és rázza jól össze 6-7 jégkockával.
– Töltsön tört jeget egy üvegpohárba, és öntse bele a keveréket.
– Ezután készítsen egy espresso-t (40 ml) azUMUTIMA wa Lake Kivu őrleményből a shakerbe, és jól rázza össze 4 jégkockával.
– Öntse az előkészített ital tetejére, ügyelve a rétegek megtartására.
– Díszítse friss korianderrel.
MARGARITA KÁVÉ
eszközök:
1 Y-pohár, Shaker, Kistányér
hozzávalók:
1 TANIM de Chiapas kapszula, 20 ml agave szirup, 40 ml friss limelé, Törtjég és jégkockák, Díszítéshez limehéj, Só
elkészítési mód:
– Keverje össze a lime levét 20 ml agave sziruppal, majd rázza össze egy shakerben 5-6 jégkockával.
– Öntsön sót egy kistányérba. Vizezze be a pohár száját és mártsa bele a sóba, majd adjon hozzá 2 evőkanál tört jeget.
– Öntse az előkészített italt az Y-pohárba.
– Készítsen egy ristretto-t (25 ml) a TANIM de Chiapas kávéőrleményből a shakerbe és rázza jól össze a jéggel.
-Miután a kávé kihűlt, adagolja az előkészített italra, ügyelve a rétegek megtartására.
– Díszítse az italt limehéjjal.
CITROMFÜVES BÉCSI KÁVÉ
eszközök:
Pure Lungo csésze, 1 teáskanál, habszifon
hozzávalók:
1 UMUTIMA wa Lake Kivu kapszula, 1 teáskanál gyömbérlekvár, 25 ml citromfű szirup, Tejszínhab, Friss citromfű a díszítéshez
elkészítési mód:
– Készítsen ízesített tejszínhabot a habszifon segítségével, melyhez 300 ml habtejszínt és 25 ml citromfű szirupot használjon.
– Tegyen 1 teáskanál gyömbérlekvárt a Nespresso Lungo csészébe és készítsen el egy espresso-t (40 ml) az UMUTIMA wa Lake Kivu őrelményből.
– Díszítse az italt a tejszínhabbal és friss citromfűvel.
POPCORN CAPPUCCINO
eszközök:
Pure Cappuccino csésze, 1 evőkanál, Aeroccino
hozzávalók:
1 TANIM de Chiapas kapszula, 10 ml tonkabab szirup, 60 ml hideg tej, Díszítéshez édes popcorn
elkészítési mód:
– Készítsen 60 ml tejből tejhabot a Nespresso Aeroccino vagy kávégépének tejhabosító funkciója segítségével, majd keverjen hozzá 10 ml tonkabab szirupot.
– Készítsen egy espresso-t (40 ml) a TANIM de Chiapas őrleményből a Cappuccino csészébe, és óvatosan öntse a tejhabot a kávéra.
– Díszítse néhány szem édes popcorn-nal.