A Nespresso kávészakértői minden évben új Limited Edition őrleményeket alkotnak, örömteli meglepetést szerezve ezzel a világ kávérajongóinak. Két legújabb, különleges Limited Edition kávéjának bemutatásához a Nespresso a ruandai Kivu-tó és a mexikói Chiapas termelőihez látogatott el – két igencsak különböző közösséghez, melyeket mégis egyesít az odaadás és a szakértelem, ahogyan ültetvényeiket gondozzák.

Ez a két egyedülálló kávékülönlegesség megérdemli, hogy a lehető legfinomabb módon készítsük el őket – most megmutatjuk, hogy mi is ez.

KORIANDER LONG DRINK

eszközök:

Glass Recipe pohár, 1 teáskanál, Shaker

hozzávalók:

UMUTIMA wa Lake Kivu kapszula, 80 ml ananászlé, 15 ml limelé, 20 ml cukorszirup, 5-6 koriander levél, Törtjég és jégkockák

elkészítési mód:

– Hűtse le a poharat a jégkockák segítségével.
– Öntse a shakerbe az 15 ml friss limelevet, a 80 ml ananászlevet és a 20 ml cukorszirupot, majd adjon hozzá 5 közepes méretű korianderlevelet, és rázza jól össze 6-7 jégkockával.
– Töltsön tört jeget egy üvegpohárba, és öntse bele a keveréket.
– Ezután készítsen egy espresso-t (40 ml) azUMUTIMA wa Lake Kivu őrleményből a shakerbe, és jól rázza össze 4 jégkockával.
– Öntse az előkészített ital tetejére, ügyelve a rétegek megtartására.
– Díszítse friss korianderrel.

MARGARITA KÁVÉ

eszközök:

1 Y-pohár, Shaker, Kistányér

hozzávalók:

TANIM de Chiapas kapszula, 20 ml agave szirup, 40 ml friss limelé, Törtjég és jégkockák, Díszítéshez limehéj, Só

elkészítési mód:

– Keverje össze a lime levét 20 ml agave sziruppal, majd rázza össze egy shakerben 5-6 jégkockával.
– Öntsön sót egy kistányérba. Vizezze be a pohár száját és mártsa bele a sóba, majd adjon hozzá 2 evőkanál tört jeget.
– Öntse az előkészített italt az Y-pohárba.
– Készítsen egy ristretto-t (25 ml) a TANIM de Chiapas kávéőrleményből a shakerbe és rázza jól össze a jéggel.
-Miután a kávé kihűlt, adagolja az előkészített italra, ügyelve a rétegek megtartására.
– Díszítse az italt limehéjjal.

CITROMFÜVES BÉCSI KÁVÉ

eszközök:

Pure Lungo csésze, 1 teáskanál, habszifon

hozzávalók:

UMUTIMA wa Lake Kivu kapszula, 1 teáskanál gyömbérlekvár, 25 ml citromfű szirup, Tejszínhab, Friss citromfű a díszítéshez

elkészítési mód:

– Készítsen ízesített tejszínhabot a habszifon segítségével, melyhez 300 ml habtejszínt és 25 ml citromfű szirupot használjon.
– Tegyen 1 teáskanál gyömbérlekvárt a Nespresso Lungo csészébe és készítsen el egy espresso-t (40 ml) az UMUTIMA wa Lake Kivu őrelményből.
– Díszítse az italt a tejszínhabbal és friss citromfűvel.

POPCORN CAPPUCCINO

eszközök:

Pure Cappuccino csésze, 1 evőkanál, Aeroccino

hozzávalók:

1 TANIM de Chiapas kapszula, 10 ml tonkabab szirup, 60 ml hideg tej, Díszítéshez édes popcorn

elkészítési mód:

– Készítsen 60 ml tejből tejhabot a Nespresso Aeroccino vagy kávégépének tejhabosító funkciója segítségével, majd keverjen hozzá 10 ml tonkabab szirupot.
– Készítsen egy espresso-t (40 ml) a TANIM de Chiapas őrleményből a Cappuccino csészébe, és óvatosan öntse a tejhabot a kávéra.
– Díszítse néhány szem édes popcorn-nal.

Kapcsolódó cikkek:

Kóstold meg Mexikó és Ruanda legjobb kávéit!

150 éves Jack bácsi whiskyüzeme

Karneválozz tequilás koktélokkal!

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ