Ki ne imádná a palacsintát? Van, akinek a túrós, a kedvence, van, akinek a csokit, és sokan a sós ízesítésre esküsznek. Most mutatunk egy isteni palacsintát, ami nem a tölteléke, hanem a kinézete miatt lesz elképesztően izgalmas.

Összeállít, palacsinta sütőbe önt, átfordít, megtölt, felteker, kész – nagyjából így készül a palacsinta. Általában, de nem most, ugyanis lyukacsos palacsintatésztát készítünk egy hihetetlenül egyszerű konyhai trükkel. Az egyetlen dolog, amire a tészta mellett szükség lesz, az egy fél literes műanyag palack, amelynek a kupakjára három lyukat fúrunk.

De kezdjük a tésztánál.

Amire szükség lesz: 2 bögre liszt, 1 bögre víz, 1 bögre kókusztej, 2 tojás, 1 teáskanál só, 1 teáskanál kurkuma, növényi olaj.

keverd össze a hozzávalókat, majd a masszát öntsd a kilyukasztott fél literes üvegbe. A kiolajozott serpenyőbe folyasd bele a tésztát úgy, hogy ne fedje be az alját, hanem csíkos maradjon. Ezután süsd úgy, ahogy a rendes palacsintát.

Ehhez a recepthez legideálisabbak a csípős vagy sós szószok.

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ