A fűtésrendszerek rengeteget fejlődtek az elmúlt évszázadok során, az ezredforduló óta pedig gyökeresen átalakult a modern fűtés világa. Egyre inkább közkedveltté vált az utóbbi időszakban az infravörös sugarakon alapuló fűtés, mivel komfortos, gazdaságos, hatékony, környezetbarát, és nem utolsó sorban jó hatással van az egészségre.

Alapját az infravörös sugárzás adja, amely a napfényben is megtalálható. A hagyományos módszerekkel ellentétben közvetlenül a tárgyakat és a helyiségben tartózkodókat melegíti fel, vagyis nem a levegő a fűtő közeg, hanem éppen fordítva. Ebben rejlik hatékonyságának titka. Az infravörös sugarak hatására hőfüggöny jön létre a nyílászáróknál, aminek köszönhetően minimalizálható a hőveszteség.

Sokoldalú felhasználás

Sokrétűen hasznosítható technológiaként tartják számon, hiszen padló-, illetve fal- vagy mennyezetfűtésként is használható, de kiegészítő fűtésre, sőt akár kültéren is alkalmazható. A rendszer kiépítése egyszerű és gyors, és rendkívül gazdaságos. További előnye, hogy bármilyen burkolattal használható. Beszerelhető a falba, az álmennyezet fölé vagy a padlóba. Kiváló eredmény érhető el a fűtőfilmekkel, lényegtelen, hogy parketta, szőnyeg, járólap vagy kőburkolat fedi a padlót. Nincs szükség fűtőtestekre, csövekre. Egyenletes fűtés, természetes hőérzet és megfelelő hőmérséklet jellemzi a rendszert, ezzel növelve otthona kényelmét.

Harmadik generációs intelligens fűtőfólia

2015 leglényegesebb újítása a harmadik generációs intelligens fűtőfólia. A megnövekedett piaci igényeket elégíti ki ez az új felfedezés, amely a korábbi típusokhoz képest még modernebb és gazdaságosabb működést eredményezett.

A Toma Family Mobil KFT. már a fűtőfilmek harmadik generációját kínálja ügyfelei számára. Az újításoknak köszönhetően sikerült kiküszöbölni az infrafűtés gyermekbetegségeiből adódó hibákat. Az új típusú fűtőfólia önszabályozó képességének hála többé nem kerülhet elő a túlfűtés, így légrést sem kell hagyni a bútorok és a fűtőfelület között. Előnyeit kihasználva szabadon átrendezheti a helyiségek bútorzatát is. A terméket különleges technológiával és speciális anyagok felhasználásával alakították ki, ezért gazdaságosabban, kisebb energia felhasználással működhet korábbi más fűtőfóliákhoz képest.

A padlófűtés megújítása a fűtőfólia segítségével

Egyenletesebb hőeloszlást biztosít, kisebb a különbség a padló szintjének hőmérséklete és a magasabb levegő között. Az infrasugárzásnak hála takarékosabb, hatékonyabb, és az emberi szervezetre jótékony, antibakteriális hatással is rendelkezik. További előnye, hogy nem fűti túl a padlót, és a port sem kavarja fel.

Élethosszig tartó elhelyezés

A kialakítás után akár 100 éven keresztül is működtethető a rendszer felújítás és karbantartás nélkül. Nincsenek mozgó alkatrészek, amelyek elkophatnának vagy elromolhatnának, nincs vízkőlerakódás, kötelező nyomásellenőrzés. A kivitelezés gyors, hiszen a fűtőfilmek lefektetése egy-két nap alatt megoldható a hagyományos fűtésrendszerek kialakításával ellentétben. A beruházási költség is sokkal kedvezőbb, mint bármely más technológia esetében, töredéke lehet a kondenzációs rendszerekének. Sokan attól tartanak, hogy amit megspórolnak a kialakításon, az üzemeltetés során fizetik meg, azonban erről szó sincs.

Egészségtudatos felhasználás

Az egészségre gyakorolt jótékony hatásként fontos megemlíteni, hogy a fűtőfólia hasonló hullámhosszon sugároz, mint az emberi szervezet, ezáltal jó hatással van a testre. Ráadásul megszabadulhat a szállóportól: a fűtés nem fogja többé felkavarni a port, így csökkentheti a légúti megbetegedések kockázatát. Sőt a hideg lakásba érkezve pillanatok alatt érezhető a meleg, ezzel elkerülve a megfázást.

A mai világban rendkívül lényeges, hogy minél jótékonyabb hatással legyen a környezetre, ebből kifolyólag a rendszer nem pazarolja az energiát, így csökkenti a környezetszennyezést.

Bárhol felhasználható

Főként lakóingatlanok, családi házak fűtésére használják az infravörös sugarak által átadott hőt, ám számos egyéb felhasználási területen is használható. Segítségével elkerülhető a kültéren elhelyezett csövek elfagyása. Alkalmazható olyan épületekben is, amelyekben a csövek jelenléte nem lenne esztétikus. Elektromos hálózatra köthető, ezért megállja a helyét az ipartelepek félreeső részein is, ahova nem lenne kifizetődő fűtéscsöveket vezetni, például parkolók őrbódéiban vagy portákon.

Olvasmány

Megjelent “A Nap melege az Ön otthonában” című könyvünk nyomtatott formában, amely nagy segítséget nyújt a most építkezőknek, felújítóknak. Tanulmányunk egyedülálló Magyarországon. Részletesen mutatja be a jelenleg elérhető fűtési rendszerek előnyét, hátrányát. Megmutatja, melyek a jelenleg használható legmodernebb szigetelési anyagok, amelyek segítségével drasztikusan csökkentheti fűtésszámláját. Bizonyára érdekes lehet az Ön számára is, hogyan tudja távolról vezérelni otthonát könnyen és gyorsan. Bebizonyítjuk, hogy Önnek is lehet 0 Ft a fűtés számlája, ha kihasznál pár lehetőséget. A könyv tartalmaz egy “ellenőrző listát”, ami végig vezeti a kivitelezés előtti és utáni teendőkön.

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ