Aranyló, gyöngyöző, a vasárnap fénypontja – a te konyhádban is. A tuti húsleves sikerhez 5 szuper tippel segítünk hozzá.

1. Habozás helyett

Nem csak a marhát, a tyúkot vagy a csirkét is érdemes leforrázni főzés előtt. Egy nagy tálba tesszük a húsokat és forrásban lévő vízzel meglocsoljuk, majd 5 percig állni hagyjuk. Hideg vízzel leöblítjük és már mehetnek is a fazékba. Zsupsz rájuk egy jókora adag hideg víz és lassú tűzön hagyjuk gyöngyözni a levest. Így a lé nem lesz zavaros!

2. Színe mint az arany(hagyma)

A húsleves legjobb színét kétségtelenül a zöldségek adják. Mind közül pedig leginkább a vöröshagyma, amit teljes hámozás nélkül (tehát csak a legkülső, sérült részét távolítsuk el), jó alaposan megmosva tegyünk a levesbe. A külső héja ugyanis tényleg aranylóra festi a vizet. Aki még fokozná az arany színt vagy megfeledkezik a héjas hagymáról, az a végén egy csipet sáfránnyal (ha épp nincs kéznél, akkor sáfrányos szeklicével) vagy kurkumával varázsolhat színt a levesbe!

3. Kockázzunk!

Kukkantsunk csak be a nagyi kamrájába, ott is megbújik egy-egy csomag leveskocka. A hagyományos, szárított zöldségeket és fűszereket is tartalmazó kockák mellett kísérletezzünk, legyen még több ereje és íze a levesnek! Próbáljuk ki például az új csípős tyúkhúsleveskockát, amibe a Maggi a hamisítatlan magyar fűszerpaprika erejét rejtette. Jelige: pikáns!

4. Időtlen gyorsaság?

A te idődből ne pazarolj, a leveséből pedig semmiképp se faragj le! A leves főzésnek meg kell adni a módját, ugyanakkor bátran nyúlj olyan megoldásokhoz, amik gyorsítják az előkészületeket. Vegyél tisztított zöldséget, készítsd oda a tartósítószer nélkül készülő leves kockát vagy kapd ki a fagyasztóból az egy-egy levesadagnyi zöldet. Te lehetsz gyors, a leves viszont szigorúan lassú: a főzési idővel nem szabad spórolni, alacsony lángon hosszú órákig hagyd főni a levest és összeérni az ízeket.

5. Csak a gézen át!

Utolsó felvonásként zárd el a lángot a leves alatt. Hagyd egy fél órát pihenni, hogy mindketten megnyugodjatok, majd gondosan külön-külön tálba téve a zöldségeket és a húsokat, egy darabka gézen szűrd át az aranyló levest. A géz a legjobb szűrőnél is alaposabb és a legapróbb fűszerdarabokat is megfogja.

#okostipp: Tyúkhúsleves megzenésítve? IGEN! Hallgasd meg a Momentán Társulat zenés videóreceptjét!

Fotók: sxc.hu

Kapcsolódó cikkek:

Elindult a IV. Nemzetek Sajtversenyének hazai elődöntője

Harapj bele egy falat amerikai nyárba!

Generációváltás a Szamos Marcipánnál – Megnyílt a Szamos Cafe

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ