Köböl Anita számára nagyon fontos, hogy egészségesen éljen, ezért rendszeresen sportol, nagyokat kirándul, és persze arra is odafigyel, hogy jó ételeket fogyasszon. Muszáj is neki, hiszen laktózérzékenyen nem ehet meg akármit – bár a legjobb sajtokról így sem mond le.

A TV2 Red Carpet című magazinjának műsorvezetőjéről néhány éve derült ki, hogy laktózérzékeny, és bár nagyon odafigyel az egészségére, olykor nem tud ellenállni a kísértésnek.

„Számomra nagyon fontos, hogy egészségesen éljek, ezért sokat sportolok, kirándulok a párommal és persze arra is odafigyelek, hogy milyen ételeket fogyasztok. Amikor kiderült, hogy laktózintoleranciám van, nagyon megijedtem, mert rengeteg fehérjét fogyasztok, aminek egy része tejtermék, és azt hittem, hogy ezentúl teljesen le kell mondanom erről. Szerencsére ilyesmiről szó sincs, hiszen ha valaki betartja az orvosok által előírt diétát, akkor a tünetek teljesen elmúlnak. Ez nagyon megnyugtató számomra, mert rajongok a finomságokért, a jó sajtokat pedig egyszerűen imádom” – árulta el Anita.

A IV. Nemzetek Sajtversenyének háziasszonyaként nehéz is lett volna kihagynia, hogy végigkóstolja a hazai elődöntős sajtokat.

„Nagyon örülök, hogy a tavalyi év után idén is engem kértek fel a sajtverseny háziasszonyának szerepére, mert így megmutathatom, hogy laktózintoleranciával is lehet élvezni a tejes finomságokat. Fontos persze, hogy mértékkel fogyasszuk ezeket az ételeket, de én magam is végigkóstoltam a verseny magyar elődöntőseit, és bizony lett is jó pár kedvencem. Tetszik, hogy idén a magyar sajtok kiemelt szerepet kapnak, így a fogyasztókhoz is eljutnak a hazai különlegességek. Ráadásul ezúttal a nagyközönség választhatja ki a kedvencét, amelyik majd a nemzetközi mezőnyben mérkőzik meg a többi ország sajtjaival. Az pedig, hogy a versenyt szervező SZEGA Market idén nem csak a versenyre koncentrált, hanem a társadalmi felelősségvállalásra is, külön öröm számomra. Ugyanis minden megvásárolt kóstolódoboz után, melyben a magyar sajtválogatást lehet ízlelgetni, a szervező 100 ft-ot a Mozdulj! Közhasznú Egyesületnek juttat el. Így több okból is érdemes végigkóstolni hazánk legjobbjait” – tette hozzá Köböl Anita.

Kapcsolódó cikkek:

Így lesz igazán élvezetes a sajtkóstolás

Dobó Katával kavar Linczényi Márkó

Kamarás Iván és Molnár Andi között izzott a parázs

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ