Márta István Magyarország gazdaságilag egyik legszegényebb, de értékeiben egyik leggazdagabb tájegységében rendez újabb különleges fesztivált a kelet-ormánsági „Bőköz” kisrégióban, 280 kilométerre a fővárostól.

A 2016. szeptember 23-25. közötti időre tervezett minőségi, hagyományőrző és teremtő rendezvénynek Kémes, Szaporca, Tésenfa, illetve a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósága Ős-Dráva Látogatóközpontja ad helyet. A három falu 23 helyszínén mintegy 60 eseményre kerül sor, közel 300 közreműködővel.

A fesztivál a közösségépítést és nyitást, a kulturális- és ökoturizmus fejlesztését tűzi ki célul, miközben lehetőséget teremt arra, hogy a helyi lakosság maradandó élményhez jusson.

ormansagbokozfesztival_pal_istvanszalonna_es_bandaja

A rendezvény a műfaji sokszínűségre törekszik: színház, népzene, néptánc, komolyzene és blues, kiállítások, performanszok, filmvetítések, konferenciák és közösségépítő programok teszik teljessé az ormánsági három napot.

A fesztivál minden eseménye ingyenes, kivéve azt a különleges Varnus Xavér koncertet, melynek teljes jegybevételét felajánlják a szaporcai református templom 1888-ban készült Angster orgonájának felújításához.

ormansagbokozfesztival_hobo_fotos_dinertamas

Az eseményt követő napon (szeptember 26-án) megnyílnak a falvak képzeletbeli határai: a helyi iskolások Budapestre utaznak, ahol a Nemzeti Színház, valamint a Fővárosi Állat- és Növénykert látja őket vendégül.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ