Az új szezon sokszor egyet jelent a hajszínváltással is: akár szőke, akár barna, ősszel általában a melegebb tónusokat részesítjük előnyben. Zsidró Tamással, a MOM Park Zsidró Szalon tulajdonosával beszélgettünk a legfrissebb trendekről. 

Nincs semmi meglepő abban, hogy a nyári napszívta melírok után a hidegebb napok beköszöntével sokan váltanak sötétebb árnyalatokra, de idén ez még hangsúlyosabb, hiszen a fekete hajszínben egy igazi visszatérőt köszönthetünk.

„A kifutókon és a sztárvilágban valóban hódít a holló fekete, de azt tanácsolom, hogy a mindennapokban ezzel bánjunk óvatosan. Rendkívül sok múlik a ruházaton és a kiegészítőkön, hogy ne legyen olcsó az összhatás” – figyelmeztet a sztárfodrász.

Hasonló, mégis kevésbé kockázatos választás, ha az ében barnák mellett döntünk, de akkor sem kell kétségbe esnünk, ha idegenkedünk a túl sötét színektől: a szezonban népszerűek a melankólia árnyalatai, főleg a szürkébe hajló frizurák, valamint a harag jegyében a különböző vulkáni tónusok, köztük az erőteljes vörösek, akár markáns barnákkal keverve.

Haj_szepsegA vágások közül az elmúlt évek slágere, a bob továbbra is tartja magát, de egyre népszerűbb közeli rokona, a wob (wavy bob vagyis hullámos bob) is, ami a hagyományos változatnál hosszabb, így akár lazán be is süthetjük.

A kontyok terén is a könnyedség a kulcsszó: a tarkó közeli feltűzések éppúgy alkalmazhatóak a hétköznapi rohanásban, mint egy ünnepi alkalomra, úgyhogy egy időre mellőzhetjük a fejtetőre varázsolt merev kontyfánkok látványát.

Bármely szín vagy fazon mellett tesszük le a voksunkat, a hűvös napokon a megfelelő ápolásról sem szabad megfeledkeznünk.

„A téli fakóság és fénytelenség oka elsősorban a vitamin és ásványianyag-hiány, ezeket érdemes belülről pótolni. Sokszor tapasztaljuk, hogy a műszálas pulóverektől, sálaktól statikus lesz a hajunk, érdemes tehát a téli napokra intenzíven ápoló termékeket keresni. Nagyon fontos az is, hogy a hajszárítás után legalább 15-20 percet várjunk, mielőtt utcára lépünk, a megfázott fejbőr ugyanis rengeteg komplikációt okozhat a későbbiekben”– tette hozzá Zsidró.

Otthoni kísérletezések helyett keressük fel a MOM Park Zsidró Szalont, ahol személyre szabott tanácsadást kaphatunk.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ