Visszavonhatatlanul itt az ősz, túl vagyunk az óra visszaállításán is, senki sem ment meg bennünket a hosszú sötét délutánoktól, estéktől és a gyakori nyirkos, szeles időjárástól sem. És a helyzet ugyebár egyelőre csak fokozódik, hiszen közeleg a tél. Szervezetünk még próbál gazdálkodni a nyári „feltöltésből”, ha elegendő napfénnnyel, hidratálással, gyümölccsel, zöldséggel, rostban gazdag táplálékkal láttuk el, egy ideig még kitart. De aztán sajnos nem csupán az első meghűlések, náthák jelentkeznek, hanem a kellemetlen bőrszárazság is. Sokan vannak, akik egyszerűen minden évszakváltást megéreznek a bőrükön, és ilyenkor fokozott ápolásra van szükségük.

A természet csodálatos ajándékai, a növényi olajok ilyenkor nagyon sokat tudnak segíteni. Egyértelmű persze, hogy a bőr igazi szárazsága a dehidratáltságtól, azaz a nedvesség hiányától, a nem megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztásától alakulhat ki, a járulékos őszi problémák, a szél, a csapadékos időjárás, a fényhiány csak hozzájárulnak ennek a kellemetlen állapotnak a fokozásához. A növényi olajokban rejlő gazdagság viszont segít vitaminokkal, ásványi anyagokkal feltölteni a bőrünket, így az szépen lassan visszanyeri erejét, fényét. Úgyhogy ha az első jelekre odafigyelünk, a karácsonyfa mellett már a mi bőrünk is ragyogó lesz a gyertyák fényében.

olajozottan-egeszseges-szepseg-1A növényi olajokról érdemes tudni azt is, hogy ezek egyáltalán nem keltenek zsíros érzetet a bőrön, remekül felszívódnak, arcunk pedig nem fog fényleni tőlük. A bennük lévő hatóanyagok pedig lehetnek gyulladáscsökkentő, ránctalanító, regeneráló hatásúak is, elláthatják a bőrt antioxidánsokkal vagy éppen növényi hormonokkal is. Minden bőrtípusnak megvannak az alapvető bázisolajai, mint például a jojobaolaj, a sheavaj, a kókuszolaj, a sárgabarackmagolaj és társaik, amelyek aztán különféle illóolajokkal gazdagítva érik el a tökéletes hatást. A növényi olajok felhasználásával készült kozmetikumok a legcsodálatosabb igazolásai a Weleda filozófiájának, hiszen ezek a készítmények semmi mást nem csinálnak, csupán beindítják a szervezet saját regeneráló folyamatát.

Ápoló olajokat persze nem csupán az arcunk igényel. Már a legkisebbek számára is van kényeztető olaj, ilyen például a körömvirággal és bio szezámolajjal készült Calendula babaolaj, amely a pelenkázásnál ápolja a csöppségek bőrét. A hasfájós kisbabákat mandulaolaj alapú, majoránnával, római kamillával és kardamommal készült baba masszázsolaj segít megnyugtatni. Az anyukák, kismamák számára tökéletes választás a lágy búzacsíra-, mandula- és jojoba olajok kombinációjából készült ápoló olaj, de választható olaj a szülés előtti felkészülésnél gátmasszírozásra, és emlőápolásra is.

olajozottan-egeszseges-szepseg-2Sportolóknak az élénkítő, levendulás, rozmaringos, árnikaszirommal és nyírfalevéllel gazdagított, napraforgó- és olívaolaj-alapú Árnika masszázsolajat ajánlja a Weleda, a cellulittal küzdőknek pedig a Nyírfa cellulit olajat, amelyben szintén a bázisolajok, a jojoba, a búzacsíra és a barackmagolaj segítik a koncentrált nyírfakivonatot a szervezetbe.

Az arcápolásban pedig a Homoktövis ápolóolaj segíti a vitalizáló és regeneráló bőrápolást. A Toszkánából származó bio homoktövis olaj gazdag természetes vitaminokban, így támogatja a bőr fontos funkcióit. A bőr új vitalitást nyer, érezhetően simává és pihentté válik. A mandarin, grapefruit és narancs gyümölcsösen friss illata a napi bőrápolást igazi élménnyé varázsolja. Hasonlóan vonzó a Vadrózsa ápoló olaj is, amelyben a finom mandulaolaj, a hidratáló jojobaolaj és a Rosa Mosqueta különösen értékes olaja kényeztetik a bőrt, rugalmasságot és finomságot kölcsönöznek neki. Támogatják a szervezet természetes melegítő folyamatait. Finom illatát az ökológiai termesztésből származó damaszkuszi rózsa olaja kölcsönzi.

olajozottan-egeszseges-szepsegEgy szó mint száz: fordítsuk hát saját javunkra a természet ezen ajándékait, ismerkedjünk meg jobban a növényi olajok varázslatos hatásával, és válasszunk ennek megfelelően kozmetikumokat egészségünk és szépségünk érdekében is!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ