Tudod, milyen sok titok rejt egy napló? Hogy a mézes-mázos felszín, a boldog édesanya és a tökéletes feleség álarca mögött mennyi minden lapul? Az Anna – Naplóba zárt szabadság című regény a tökéletesség mögött rejlő csúf igazságot igyekszik felfedni, hogy közben válaszoljon a nagy kérdésre: hol is van a boldogság.

Borsos Zsuzsi évek óta dolgozik újságíróként, ám most úgy döntött, a szakmában töltött idő alatt hallott, látott és tapasztalt érzéseit, gondolatait egy regényben egyesíti. Célja nem az, hogy utat mutasson arra, miként kellene élni, pusztán szeretné bebizonyítani, hogy a boldogság közelebb van, mint sokan gondolnák.

„Az Anna –Naplóba zárt szabadság az első regényem, ami bár fikciós történet, sok megtörtént eseményt írtam le benne. Egy Budapesten játszódó családregény, aminek a főszereplője egy harmincas éveiben járó nő, Anna. A történet olyan, mint maga az élet: tele van intrikával, hűtlenséggel, vitákkal, szenvedéllyel és szerelemmel is – mégsem mondanám egy tipikus szerelmes regénynek. Sokkal inkább a realitás dominál benne, a szereplők történetei pedig különböző utakat mutatnak be. Az elmondható, hogy az ember ösztönösen keresi a boldogságot, de sokszor fogalma sincs arról, hogyan találja meg. Sajnos a rohanó világban elfelejtünk apró dolgoknak örülni, és nem merjük a kezünkbe venni a sorsunkat. A boldogság mindenkiben benne van, csak meg kell találni, akár egy apró mozdulatban, egy pillantásban, vagy egy mosolyban” – árulta el Borsos Zsuzsanna, a könyv szerzője.

borsos-zsuzsiBár az írónő most először jelentetett meg regényt, ez nem jelenti azt, hogy ne lenne nagy tapasztalata, hiszen korábban újságíróként dolgozott, ami rengeteg inspirációval szolgált neki.

borito„Évekkel ezelőtt elkezdtem írni a könyvet, de más elfoglaltságok miatt volt, hogy egy ideig félre tettem, majd ismét elővettem, javítgattam, írtam hozzá, végül most készült el. Ihletből nem volt hiány, hiszen régóta dolgozom újságíróként, az írás a hobbim, a munkám és a szenvedélyem egyben. Ebben a szakmában nagyon sok olyan dolgot láttam, hallottam, tapasztaltam, amelyeket később nem tudtam cikk formájában megjelentetni – ezek most mind belekerültek egy-egy karakter életébe, tetteibe a regényben. Ilyen például, amikor egy exkluzív partin a mosdóban hallottam, hogy kivel csalta meg egy férfi a feleségét – ez egyszer meg is jelenik a történetben. A barátaim még az olvasás előtt megkérdezték, hogy én vagyok-e a főszereplő, Anna. Természetesen nem életrajzi regény, de elkerülhetetlen, hogy a személyiségem megjelenjen a karakterekben, hiszen az egész könyv belőlem van” – árulta el az újdonsült regényíró, aki a jövőben is szeretné folytatni írói munkásságát.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ