Az év vége közeledtével a Nespresso segít a kávérajongóknak felidézni legszebb gyermekkori emlékeiket és az ünnepek meghitt hangulatát. Bécs gazdag kávéházi kultúrája és eleganciája ihlette a három új Variations Limited Edition őrleményt, amelyeknek megnyugtató és kényeztető aromája szinte elvarázsolja az embert

Hogy még különlegesebbé varázsolja az ünnepek hangulatát, a Nespresso egy milánói illusztrátort, Lorenzo Petrantonit kérte fel arra, hogy különleges grafikáival gazdagítsa a Variations kávék dobozát és az év végi limitált kiadású kiegészítőket. Petrantoni munkája az összes Nespresso Boutique-ban is megjelenik, hiszen az üzletek kirakatát a híres bécsi Práter vidámparkban játszódó gyönyörű jelenetek díszítik majd.

VARIATIONS őrlemények

Az évszázadok során Bécsben olyan kávéházi kultúra kelt életre, amilyet a világ egyetlen más városában sem találni. Fényűző márványasztalok, Thonet-székek, hagyományosan ezüsttálcán, egy pohárka vízzel felszolgált kávé – mindez tökéletes inspirációval szolgált az idei ünnepi szezon Nespresso Variations kávéihoz. A Nespresso kávészakértői három finom espresso-t alkottak, egyedi módon ötvözve a császárváros csillogását és a leghíresebb bécsi sütemények ízét.

Variations Apfelstrudel Affogato

Hozzávalók :
1 Nespresso Variations Apfelstrudel kávékapszula, 1 gombóc vaníliafagylalt, Nespresso Cantuccini sütemény

Eszközök:
1 VIEW Lungo csésze

Elkészítés:
Tegyen egy gombóc vaníliafagylaltot a Lungo csészébe. Főzzön rá egy Variations Apfelstrudel espresso (40 ml) kávét. Tálalja Cantuccini süteménnyel.

nespresso-kave3Variations Sachertorte – Délutáni Latte Varázs

Hozzávalók:
1 Nespresso Variations Sachertorte kávékapszula, 4 g cukor, 3 jégkocka, 100 ml hideg tejszín, 8 csepp rumkivonat, étcsokoládé

Eszközök:
1 PURE Recipe pohár, 1 shaker, 1 kiöntő, 1 Aeroccino tejhabosító

Elkészítés:
Tegye a cukrot egy kisebb kiöntőbe. Főzzön le egy espresso-t (40 ml) a Variations Sachertorte őrleményből a kiöntőbe, és kevergesse addig, amíg a cukor felolvad. Öntse az egészet a shakerbe, adja hozzá a három jégkockát, és rázza addig, míg az ital hideg és habos lesz. Készítsen hideg tejhabot a tejszínből és a rumkivonatból. Öntse a kávét a receptes pohárba. Adagolja a tetejére a rumos tejhabot, és díszítse reszelt étcsokoládéval.

nespresso-kave1Variations Linzer Torte – Espresso Fondorlat

Hozzávalók:
1 Nespresso Variations Linzer Torte kávékapszula, 20 ml gyömbéres üdítő, 3 jégkocka, 3 g cukor

Eszközök:
1 VIEW Lungo csésze, 1 shaker, 1 kiöntő

Elkészítés:
Tegye a cukrot egy kisebb kiöntőbe. Főzzön espresso-t (40 ml) a Variations Linzer Torte őrleményből a kiöntőbe. Kevergesse, amíg a cukor felolvad. Öntse az egészet a shakerbe, adja hozzá a három jégkockát, és rázza addig, míg az ital jéghideg lesz. Töltse az italt egy átlátszó Lungo csészébe, és keverje hozzá a gyömbéres üdítőt.

nespresso-kave2

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ