Itt az újabb hétvége, vasárnap már a második gyertyát gyújthatjuk az adventi koszorún, de addig használjunk ki minden pillanatot együtt. Mutatjuk, milyen programok várnak Rátok!

1.Adventi Forgatag
Balatongyörök – 2016. december 2-4.
Látogasson el az Adventi Forgatagra december 2-4. között, hangolódjon a karácsonyra ünnepi  koncertjeinkkel és várja együtt a Mikulást az apróságokkal!

Tematikus hétvégék a gyenesdiási Természet Házában
Gyenesdiás, Természet Háza – 2016. december 3., 10.
Tematikus hétvégi programok, amikor előadásokkal, vetélkedőkkel, foglalkoztató termi programokkal várja a Természet Háza Látogatóközpont az érdeklődőket.
Azok, akik Keszthelyi-hegység élővilágát, természeti értékeit szeretnék megismerni és nem érik be az interaktív  kiállítással, keressék a heti/kétheti rendszerességgel szervezett tematikus hétvégi programokat, amikor előadásokkal, vetélkedőkkel, foglalkoztató termi programokkal várják az érdeklődőket.

XIII. Forralt bor főzőverseny
Badacsonytördemic – 2016. december 3.
Badacsonytördemicen a hagyományoknak megfelelően versenyre hívják a forralt borok készítőinek legjobbjait, és természetesen a forralt bort kedvelő vendégeket.
A rendezvényt szórakoztató programok, kézművesek és a környékbeli gazdák vására színesíti.

mulled-wine-972827_640Adventi vásár
Balatonalmádi – 2016. december 3-4., 10-11 és 17-18.
Kézműveseink, népi iparművészeink adventi hangulatban adnak ötletet egy szép karácsonyi ajándék beszerzésére. Helyi kórusok, gyerekek előadásait hallgatva csodálhatjuk meg Nagy András fafaragó, népi iparművész ember nagyságú, vörös platánfából készített betlehemi életképét.

Mikulásvonat
Balatonfenyves – 2016. december 4.
Az Ezüstfenyő nyugdíjas Egyesület szerezésében mikulásvonat indul a kisvasút nyomvonalán Balatonfenyves és Somogyszentpál között.

santa-1024451_640Barlangi Mikulás program a Lóczy-barlangban családok részére
Balatonfüred, Lóczy-barlang – 2016. december 4.
A Balaton-felvidéki Nemzeti Park és a Bakony–Balaton Geopark egyik legszebb felszín alatti birodalmába, a Lóczy-barlangba hívta meg a Mikulást! A barlangban lámpások fognak világítani, melyek fényénél Szent Miklós püspök, az első Mikulás életének legérdekesebb fejezeteiből életképeket rendeznek be. Végigsétálva a barlangon minden állomásnál egy-egy rövid történetet hallhatnak a résztvevők. A barlang környéki erdőben kis papírmikulásokat kereshetnek a gyerekek, akinek sikerül megtalálni egyet, ajándékot kap.

Vig-nap a BJC-ben
Budapest Jazz Club – 2016. december 3., szombat
Rendhagyó napra készül Tommy Vig, a világhírű vibrafon művész, dobos és zeneszerző. 2016. december 3-án este minden róla, az életéről, a művészetéről szól majd a Budapest Jazz Clubban.
Aznap a BJC előterében egy kiállítás keretében tekinthetők meg Tommy Vig egyedi kollázsai, tíz modern, absztrakt, képzőművészeti, háromdimenziós alkotás.

tommyvig_fotos_rothtamasKeceli Flora Virágfesztivál és Keceli Országos Fazekas Kiállítás
Kecel – 2016. december 02-04.
Kecelen 30. alkalommal rendezik meg a FLORA Virágfesztivált és 14. alkalommal társrendezvényét, a Keceli Országos Fazekas Kiállítást. A rendezvényre az ország minden tájáról érkeznek virágkötők, virágtermelők, fazekas- és népi mesterek, hogy virágkölteményeikkel és nívós munkáikkal bemutatkozzanak a nagyközönség előtt. Kötészeti bemutatók, fazekas kiállítás, képzőművészeti vásár, mesterségek bemutatója, cserépvásár, játszóház, kisállat kiállítás, borkóstoló, pálinkakóstoló, virág és dísznövényvásár, ajándékvásár várja a Flora Virágfesztiválra és a Keceli Országos Fazekas Kiállításra látogatókat.

Az első aranykor
Budapest, Műcsarnok – március 12-ig
A Műcsarnok jubileumi kiállítással ünnepli épülete megnyitásának 120. évfordulóját!
Az intézmény létrehozása és felavatása a Monarchia és Magyarország virágzásának idejére esett. Az első aranykor című tárlat e korszak festmény-remekeiből, az ismert magyar mesterek mellett a legjelentősebb cseh, horvát, lengyel és osztrák festők munkáiból válogat. Közel 200 művel várják a közönséget, többek között a 3 M-ként aposztrofálható festő-fejedelmek: Hans Makart, Jan Matejko és Munkácsy Mihály egy-egy monumentális alkotásával.

kupka_frantisek_hullam_1902_o-819-jAdvent második vasárnapja
Poroszló, Tisza-tavi Ökocentrum – 2016. december 04.
Karácsonyfadíszek és ajándékok készítése közösen, gyertyagyújtás

Fotók: Pixabay.com

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ