Karácsonykor a legtöbben gyönyörűen kidíszítjük az otthonunkat, de miért kellene ebből kimaradnia a kertnek? Lépjünk túl az egyszerű karácsonyi kopogtatón, és idén legyen odakint is ünnepi a hangulat!

A következő ötletekhez nincs szükség drága dekorációs megoldásokra, és nyugodtan elengedhetjük a fantáziánkat, hogy igazán eredeti téli mesevilágot varázsoljunk a kertbe.

Hóemberek

Sajnos az utóbbi évek tendenciája azt mutatja, hogy a havazásra várnunk kell a tél második feléig, így a kertben idén sem fog igazi hóember ácsorogni karácsonykor. Szerencsére néhány trükkel készítheünk hamis figurákat.

Ehhez nincs szükség másra, mint néhány lécre, szögre és festékre. Nagyon egyszrű elkészíteni, hiszen miután lefested a léceket a kívánt mintára, csak néhány szögelésre van szükség, és már kész is a hóember mintás tábla.

kari-dekor1Fenyőgirlandból is készíthetsz aranyos hóembert, amit aztán akár az ajtóra, akár a házfalra is kitehetsz. A gömböket egyszerűen formázd meg a fenyőből, a fejére kerüljön sapka, a a nyakába pedig sál. Hóspray-jel is lefújtahatod a fenyőt, így adva téli hangulatot.

kari-dekor7Farönkökből is készíthetsz hóembert, ehhez sem kell nagy technikai tudás, csupán egymásra pakolni a rönköket. Fújd le hóspray-jel, festékkel pedig dekoráld ki őket!

kari-derkor6Villanyt fel!

Ha nem akarod egyszerűen az ereszhez feltenni a kültéri fényfüzért, akkor itt van néhány tipp, hogy bolondíthatod meg a világítást!

Valljok be, az ünnepek alatt (előtt) fogy némi alkohol, de nem muszáj az üres üvegeket kidobnod, inkább készíts belőlük vicces fényfüzért.

kari-dekor5Ki mondta, hogy a fények csak a karácsonyfára valók?  Akár a kert összes fáját feldíszítheted fényfüzérekkel, így igazi karácsonyi varázsvilágot alakíthatsz ki!

kari-dekor4Egy üveg edény is tökéletes karécsonyi dekoráció lehet, ha a megfelelő dolgok kerülnek bele. A kinti asztal tökéletes dísze: tegyél bele gömböket, fenyőágat vagy tobozokat, valamint karácsonyi égősort, és máris kész a dísz. Akár a kaputól a bejáratig vezető utat is kidíszítheted ilyen kedves “útjelzőkkel”!

kari-dekor3 Főkép: Pixabay.com, fotók: Pinterest.com

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ