Most már szinte minden a karácsonyról szól, de a karácsonyfa megvásárlása és az ajándékok beszerzése között hagyjunk egy kis időt a lazításra is. Ehhez adunk néhány tippet.

Mindenki karácsonya
Balatonkenese – december 16.
A szabadtéri karácsonyi vásár mindenkit ínycsiklandó finomságokkal vár, a kicsiktől a nagyokig. Ünnepi hangulat és édes illatok lengik be a Városháza előtt felállított Betlehemet és környékét, ahol nehéz a választás a bejgli, a kalács, a sült alma vagy a forralt bor között. Az utolsó karácsonyi ajándékok megvásárlására is lehetőség nyílik mire megkezdődik az ünnepi színpadi produkció. A gyerekek Betlehemezése minden évben a nézők kedvence.

Szirtes Edina Mókus – egyszemélyes lemezbemutató koncert
MOM Kulturális Központ – december 16.
Szirtes Edina Mókus, minden idők talán egyik legvidámabb, legelvarázsoltabb hegedűs-énekesnője, aki ezúttal egy igazán különleges, úgynevezett looperes lemezt készített, Ki viszi át? címmel. A korongon szereplő dalok egytől-egyig Mókus által megzenésített versek, vagy ahogyan ő nevezi, zenei önvallomások, melyeket „egyszemélyes zenekarként” rögzített, két vendégművész közreműködésével.
Ezt az új hanganyagot, egy „egyszemélyes lemezbemutató koncert” keretében mutatja be a közönségnek, 2016. december 16-án a MOM Kulturális Központban.

szirtesedinamokusMagyarok Karácsonya
Ópusztaszer – december 16.
A Magyarok Karácsonya a Magyar Nemzet jelképes, közös karácsonya. A rendezvény évről évre olyan üzenetet, felhívást, kérést fogalmaz meg, amely minden magyarhoz szól és segíti a nemzeti egység megteremtését. Az adventi időszak jó alkalom, hogy felhívjuk a figyelmet az egymás iránti felelősségérzet fontosságára. Hiteles egyházi, közéleti szereplők, előadóművészek segítségével üzenünk Ópusztaszerről honfitársainknak. 2016-ban a rendezvény díszvendége Délvidék lesz.

MAO karácsony
Budapest Music Center – december 18., 11.00 és 19.30
A Modern Art Orchestra élőzenével készül a karácsonyra. 2016. december 18-án birtokba veszik a Budapest Music Centert a Mátyás utcában, és két koncertet is adnak.
Délelőtt az interaktív ifjúsági program, a ZENEHAJÓ várja a gyerekeket és szüleiket. Sok humorral, nevetéssel, jazz zenével, kipróbálható hangszerekkel készül a big band és a műsorvezető, Hajós András. A délelőtt fénypontja a közös dalírás lesz, ahol a közönség aktív segítségére számítanak a zenészek, ugyanis következő lemezükön, a tervek szerint, ez a dal is szerepelni fog. Este fél nyolctól egy varázslatos, karácsonyi hangulatú koncertet ad a MAO, nem csak a jazz rajongóinak. A repertoárban alkalomhoz illő ünnepi szerzemények, valamint a Diótörő jazz big band-re írt változata is hallható lesz, mely a Modern Art Orchestra előadásában igazi csúcsélmény.

mao1Adventi Sokadalom
Salgótarján, Fő tér – december 16.
Karácsonyt megelőzően a salgótarjáni civil szervezetek, a városi kulturális intézmények és az önkormányzat Adventi Sokadalomban ünnepli közösen a város polgáraival az év legszebb ünnepét. Idén is számos program, kirakodó-vásáros, forralt bor és korhű ruhás szervező emeli az ünnep hangulatát december 18-ánn, délutántól estéig.

Adventi Kastélynapok
Gödöllői Királyi Kastély – December 17- 18.
Az esztendő legbensőségesebb időszakában ünneplőt ölt a Gödöllői Királyi Kastély. Az ünnepre készülődve családi programokkal és gazdag látnivalóval várunk minden kedves látogatót. A gyermekeket különleges tárlatvezetésekkel, előadásokkal és kézműves foglalkoztatóval, a felnőtteket karácsonyi koncertekkel és operaelőadásokkal várjuk a kastélyba!

Rhoda Scott és Varnus Xavér karácsonyi nagykoncert
Papp László Budapest Sportaréna – december 19.
Az amerikai gospel zene egyik legautentikusabb képviselője, a világhírű „mezítlábas grófnő” Rhoda Scott a kihívások művésze, szeret kísérletezni a zene területén ugyanúgy mint híres kollégája, Varnus Xavér magyar orgonaművész. A két kivételes tehetség izgalommal várja a karácsonyi koncertet, ahol mély érzelmekkel, dinamikával, izgalmas és egyedi  hangzással fűszerezik meg az ünnepi hangulatot. A legszebb klasszikusok és a karácsony ismert dalai várhatók a nagyszabású koncerten, ahol Bárnkopf Balázs orgonaművész vendég lesz, valamint az Art Anzix kamarazenekar is emeli az est fényét. A zene, a szeretet, a tehetség és profizmus jellemzi mindkettőjüket, hatalmas tömegeket vonzanak, bárhol is lépnek fel a világban.

rhoda-scott-varnus-xaver-kis-karacsony-nem-nagy-karacsony-koncert-474-279-87378A fura
Jurányi Produkciós Inkubátorház – december 17.
December 17-én mutatja be az Orlai Produkciós Iroda a B32 Galéria és Kultúrtér színpadán Benedict Wells Spinner című sikerregényének adaptációját A fura címmel. Az előadásban Rada Bálint, Rába Roland, Radnay Csilla, Bán Bálint, Nagy Dániel Viktor és László Lili szerepelnek. A művet színpadra alkalmazta Fekete Ádám. Rendező: Fehér Balázs Benő

Főkép: Pixabay.com

 

 

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ