Unod a sablonos és méregdrága karácsonyi dekorációkat? Mutatunk néhány olyan trükköt, amikkel percek alatt ünnepivé varázsolhatod az otthonod, ráadásul szinte mindent megtalálsz hozzájuk otthon!

1.Karácsonyfa girlandból

Egyszerű asztali díszt készíthetsz drót alapú girlandból, amihez nincs is más dolgod, mint papírból kivágni egy kúp alakú sablont (ennek a méretét te szabod meg, amekkorát készítesz, akkora lesz a karácsonyfa), és erre rátekerni a girlandot. Az egészen pici fától az óriási dekorációig bármilyet készíthetsz, csak elegendő mennyiségű girlandra lesz szükséged. Miután kész a fa, húzd ki az alapul szolgáló drótot – mivel a girland alapja drót, ezért tartani fogja a formáját. A színe már csakis a te képzeleteden múlik.

kari-dekor12.Mézeskalács díszek

A mézeskalács ilyenkor nagy sláger, de nem csak az asztalon mutatnak jók az édes rénszarvasok és mézi figurák, de akár díszként is kiakaszthatjuk őket az ablakba vagy a fára. Az egyetlen probléma velük az, hogy (gyorsan) fogyó eszközök.

kari-dekor23.Tészta girland

Masni tésztából tökéletes füzért lehet készíteni, és nem is kell hozzá más, csak maga a tészta, festék és valamilyen zsinór vagy szalag. Fesd be a nyers tésztát a kívánt színűre, majd egy ragasztóval ragaszd fel a zsinórra. A sűrűséget és a hosszt te szabod meg.

kari-dekor34.Fényfüzér pingpong labdából

A neve alapján nem nehéz kitalálni, miről is van szó: ha nem szeretnéd a fényfüzért egyszerűen, „csupaszon” feltenni a falra vagy az ablakba, akkor, akkor szerelj az égőkre pingponglabdákat, ami romantikus, homályos fényt ad nekik.

kari-dekor45.Gyertyatartó konzervből

A konzervdoboz tökéletes felhasználása lehet, ha nem csak ételt, hanem gyertyát tartasz benne. Érdemes ehhez lapos dobozt használni, az oldalát bevonni csomagolópapírral, hogy mutatósabb legyen, ráadásul így a papír alatt elrejtheted a zsinórt, amellyel felakasztod majd. Egy helyen vágj lyukat, és húzd ki a zsinórt, kösd masnira, a hosszabb végénél pedig akaszd fel. Ezután csak egy teamécsest kell belehelyezned, majd meggyújtani.

kari-dekor65+1 A legnagyobb ajándék

A karácsonyban az az egyik legjobb dolog, hogy a család minden tagja hazatér az otthonba, még azok is, akik ritkán látott vendégek. Várd őket stílusosan: legyen az a legnagyobb ajándék, hogy végre hazatérhetnek a szeretett otthonukba. Készíts „csomagolást” az ajtóra, hogy tudják, mennyire vártad őket!

kari-dekor5Fotók: Pinterest.com

 

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ