Mi, akik szenvedélyesen szeretjük a kávét, törekszünk rá, hogy a legkiválóbb minőségű kávéőrleményekkel kényeztessük magunkat nap mint nap. De vajon hogyan ismerhetjük fel a jó kávét? Milyen közös pontokat találhatunk a kávé, a borok, a csokoládék és a fűszerek között? Február 25-26-án ezekre a kérdésekre is válaszokat kaphatunk a Nespresso Gastro Experience Centerben, ahová most bárki ellátogathat, ha előzetesen regisztrál.

Idén második alkalommal rendezi meg a Nespresso Atelier rendezvényét, amely négy napon át a kávé és a csúcsgasztronómia találkozásáról szól. Michelin-csillagos magyar és olasz séfek készítenek exkluzív étel- és italpárosításokat, valamint egyedülálló alkoholos kávékoktélokat minden nap brunch-ok, ebédek és vacsorák alkalmával. Idén az Atelier csapatát erősíti többek között Sárközi Ákos (Borkonyha), Palágyi Eszter (Costes Restaurant), Segal Viktor, Ádám Csaba (Olimpia Étterem), Barna Ádám (St. Andrea Wine & Gourmet Bar), Herczeg Ágnes borszakértő és Nagy Zsolt kávészakértő is.

32648100695_ec8f744187_zAz Atelier rendezvényhez kapcsolódóan kerül kialakításra a Nespresso Gastro Experience Center, ahol interaktív módon ismerkedhetünk meg a kávé és a gasztronómia különböző területeinek kapcsolatával. A Nespresso szakértői egy minden érzékszervet megmozgató kiállításon mesélnek a kávéról, a borokról, a csokoládékról, fűszerekről, miközben izgalmas kóstolási játékokkal teszik próbára az ízlelésünket. Szó esik majd termőterületekről, aromakomponensekről, és a kávé kapcsán a pörkölésről, tárolásról is – vagyis mindenről, ami a minőségi kávéélmény alapja.  A látogatók nem csak elméleti, hanem gyakorlati tudásra is szert tesznek majd, hiszen a kóstolás és asszociáció éppen annyira fontos része a kiállításnak, mint az elmélet.

Miben hasonlít egymásra a kávé és a bor? Hogyan harmonizál a kávé a csokoládéval? Milyen sajátos íz- és illatjegyeket hordoznak a különleges kávék? Nem kell többé találgatnunk, a Gastro Experience Centerben mindent megtudhatunk.

32607266406_d80624040f_zRészvétel és regisztráció

Február 25-én és 26-án bárki ellátogathat a Gastro Experince Centerbe, amelynek a Várkert Bazár exkluzív különterme ad otthont. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Érdemes minél előbb bejelentkezni, mert a szervezők nagy érdeklődésre számítanak. A regisztráció február 9-től indul a Nespresso Atelier weboldalán.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ