A Bacardí Legacy Global Cocktail Competition 2008-ban indult útjára, mely mára a világ egyik legrangosabb nemzetközi koktélversenyeként tartanak számon. A hazai bártender szakma kiválóságai idén második alkalommal mérethették meg magukat, hogy közülük valaki a Bacardí örökség részesévé válhasson. A Bacardí Legacy Global Cocktail Competition 2017 magyar győztese Gózon Péter Sin Limites koktéljával képviseli hazánkat a berlini döntőn.

A magyarországi elődöntőt követően három tehetséges fiatal jutott tovább a moszkvai regionális döntőre. Gózon Péter, Kalydy Gábor Péter, és Kocsis Tamás valamint saját receptúrájú koktéljaik az orosz fővárosban mutatkozhattak be a nemzetközi zsűri előtt. A döntőt tudatos és kitartó felkészülés előzte meg, mely során a versenyzők igyekeztek minél több emberrel megismertetni koktéljaikat. A különleges italokat egyaránt népszerűsítették hazai bárokban, illetve külföldön, többek között Franciaországban, Lengyelországban és Ausztriában is.

Gózon Péter Sin Limites névre hallgató koktéljában megtalálható minden, ami a bártendert jellemzi. A Bacardí Carta Blanca alapú italban olyan különleges hozzávalók kaptak helyet, mint például a kardamom, és az ital története is egyedülálló. Péter bártenderré válását szimbolizálja, azt a céltudatosságot és kitartást, mely során saját határait, korlátjait is legyőzte. Ez a Sin Limites, azaz határok nélkül.

Sin Limites„Rengeteg munkával járt a felkészülés, de minden percet megért. Nagyszerű érzés, hogy én képviselhetem Magyarországot a berlini döntőn. A célom az, hogy a legjobbak között végezzek Berlinben, és ezért igyekszem mindent megtenni. Szerencsés vagyok, hogy itthonról ilyen sokan támogatnak, kiváltképp a menyasszonyom, akire mindig számíthatok, így valóban úgy érzem, hogy semmi sem lehetetlen!”– mondta el Gózon Péter, a Bacardí Legacy Global Cocktail Competition 2017 magyar nyertese.

A regionális döntőn hat ország, Törökország, Lengyelország, Fehéroroszország, Ukrajna, Magyarország és Oroszország versenyzői mutatták be koktéljaikat. A két napos verseny során nem csupán az italok elkészítésén volt hangsúly, hiszen a népszerűsítési időszak alatt elért eredményeket is nagy figyelem kísérte.

A nemzetközi zsűriben foglalt helyet Carina Velasquez bárcsoport tulajdonos, Angus Winchester nemzetközileg elismert bártender, Dickie Cullimore a Bacardí nemzetközi márka nagykövete, Naren Young a Dante Bár tulajdonosa és Roman Milostivy elismert bártender.  A regionális döntő műsorvezetői Nagy Zoltán, a Boutiq’Bar tulajdonosa illetve Artem Peruk bártender voltak.

A világversenyt májusban rendezik meg Berlinben, ahol 39 ország legkiválóbb bártenderei mérik össze tudásukat és koktéljaikat, hogy a Bacardí család részeseként olyan klasszikusok között tudhassák italaikat, mint a Daiquiri vagy a Mojito.

A nyertes koktél receptje

Sin Limites

45 ml Bacardí Carta Blanca, 20ml friss limelé, 5 ml Campari, 15 ml házi készítésű vanília szirup, 2-3 darab kardamom

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ