Karrierjének meghatározó győzelmét aratta Cedric McMillan amerikai testépítő a hétvégén az egyik legrangosabb body building versenyként ismert Arnold Classic-on. A Team Scitec tagjaként versenyző McMillan igazi klasszis, olyan legendákhoz hasonlítják, mint Arnold Schwarzenegger, vagy Lee Haney. A verseny 3. helyezésével a szintén Team Scitec tag Maxx Charles büszkélkedhet.

Cedric McMillan Dél-Karolinában született és nevelkedett, civil foglalkozása kiképzőtiszt, négy gyermek édesapja. Katonaként Irakban is szolgált, ahol konvojok biztonságára vigyázott egységével. A sivatagi bázisán, feleslegessé vált autóalkatrészekből és hulladékokból edzőtermet épített magának, amelyről készült képek bejárták a világsajtót.

cedric_mcmillan-34A bajnok 185 cm-es magasságával, klasszikus arányaival a testépítés aranykorát idézi, így nem véletlenül hasonlítják olyan legendákhoz, mint Arnold Schwarzenegger, vagy a 8-szoros Mr. Olimpia Lee Haney. Cedric 2009-ben lett profi testépítő és azóta számos versenyen bizonyította, hogy ott van a sportága közvetlen élvonalában. Beceneve nemes egyszerűséggel csak annyi: „The One” („Az Egyetlen”). A mostani győzelme mellett sok más kiemelkedő eredménnyel is büszkélkedhet, mint például 2016-ban ezüstérem az Arnold Classic USA-n és az Arnold Classic Australia-n, győzelem a Levrone Classic-on, 2015-ben győzelem a Golden State Pro-n, 2012-ben aranyérem a New York Pro-n.

A 2017-es Arnold Classic aranyérmet az alapító Arnold Schwarzenegger adta át.

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ