Ha egyre gyakrabban keríti hatalmába az érzés, hogy az élete egy soha véget nem érő rohanás, ha úgy érzi, hogy nem jut elég ideje a fontos dolgokra, ha gyakran eszébe jut, hogy legszívesebben elvonulna a világtól, akkor az Ön életében is elérkezett a lassítás legfőbb ideje!

Napjainkban mindannyian a sebesség kultuszának áldozatai vagyunk. Túl keveset alszunk, túl sokat kapkodunk, rohanunk, stresszelünk. Elveszítettük a semmittevés örömét, amikor kizárhatjuk a világ zaját és elmerülhetünk gondolatainkban. Legyen szó tudatos étkezésről, lassú testmozgásról, természetes gyógymódokról, parkokkal és sétányokkal tarkított városképről, a slow törekvések az élet minden területét emberibbé, élhetőbbé kívánják tenni.

16A nyugalom szigete

Tegyük meg az első lépéseket a nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb élet felé, és adjunk magunknak fél nap kimenőt! Van egy csendes hely a nyüzsgő főváros szívében, ahol a harmónia és különleges atmoszféra szinte tapintható, ahol mély nyugalommal árasztja el a látogatót. Budapest legnagyobb parkjában, a százesztendős gesztenyefákkal szegélyezett Margit-szigeten található gyógy-wellness szálloda fürdőrészlegén eltöltött órák felérnek egy hosszú, kiadós pihenéssel. Merüljünk el a sziget legnagyobb természeti kincsében, a bársonyos termálvízben és hagyjuk, hogy a vízsugarak végigmasszírozzák feszült nyak- és hátizmainkat, szívjuk be mélyen a gyógyító ionokban gazdag levegőt. A termálvíz ivókúrára is kiváló: az éhgyomorra megivott margitszigeti gyógyvíz nyugtatja az emésztőrendszerben a gyulladt nyálkahártyát, tisztítja a szervezetet, jó a májnak és a veséknek is. Szabaduljunk meg a szervezetünket leterhelő méreganyagoktól a szaunában vagy a gőzkabinban.

24
Vegyünk aromafürdőt
vagy adjuk át magunkat egy relaxáló aromaterápiás masszázsnak, amitől távozik a testünkből a feszültség, az illóolajak hatására megnyugszik az idegrendszer. Számítógép előtt rendszeresen görnyedezőknek megváltás a forró vízzel átitatott, összetekert törölközőkkel végzett, lazító forró guriga hátmasszázs. Szépülni vágyóknak a tejes-mézes Kleopátra fürdő vagy a tejszínes-mézes-narancsolajos Afrodité pakolás a testreszabott választás.

Mozgassuk át magunkat egy csoportos mozgásórán, aqua tréningen vagy a jól felszerelt, immár 24 órán át nyitva tartó Premier Fitness edzőteremben. Azután töltekezzünk fel vitaminokkal és egészséges tápanyagokkal a Danubius Healthy Choice ételválasztékából a Grand Hotel Széchenyi Éttermének parkra néző teraszán, madárcsicsergés kíséretében.

Ha még egy luxus kozmetikai kezelés is belefér az időnkbe, fél nap alatt akár éveket radírozhatunk le a korunkból, úgy kinézetre, ahogyan érzésre is! Ráadásul még a frizuránk miatt sem kell aggódni – a nap zárásaképpen beugorhatunk a fodrászatba.

29Dr. Day Spa

A Day Spa–látogatást akár napközben is beiktathatjuk programunkba. Néhány röpke óra alatt megnyugszunk, lelassulunk, kisimulnak az idegeink, feltöltődnek energiaraktáraink, ha kipróbáljuk az egynapos fürdőélményt valamelyik Danubius Health Spa Resortban. A DHSR Margitsziget mellett Hévízen, Bükön és Sárváron is „beugorhatunk” egy rövid feltöltődésre a gyógy-wellness részlegre, ahol felkészült személyzet, hatékony kezelések és kellemes hangulat vár bennünket. A DaySpa csomagok árai 12 500 Ft-tól 28 500 Ft-ig terjednek. www.danubiushotels.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ