Who the f… is Alice? Ugye emlékszünk a slágerre és a refrénre, amelyet itt Magyarországon is egy emberként kiabált mindenki az összes házibulin és diszkóban a hetvenes évek végén és a nyolcvanas évek elején.

A dal előadója és szerzője, akinek ezen kívül számos más slágerét ismerjük, április 22-én egy különleges koncertet ad saját zenekarával és az Óbudai Danubia Zenekarral a Tüskecsarnokban.

Chris Norman a Smokie együttes énekeseként és szólóban is sikeres volt. Dalai meghatározóak voltak az említett korszakban, de slágereit a mai napig játsszák  a világ összes rádiójában.  Elég, ha olyan számokra emlékszünk, mint az I’ll meet you at midnight, a Some hearts are diamond, a Stumblin’ in Susie Quatro-val vagy a Midnight Lady.  Ezeket és sok más dalát most élőben is meghallgathatjuk Budapesten április 22-én a Tüskecsarnokban, ahol a Smokie egykori frontembere személyesen énekli el ezeket nekünk zenekara és az Óbudai Danubia Szimfonikus zenekar kíséretében. Amikor a művész – szinte első szóra – igent mondott a felkérésre, gyorsan felkutatta londoni otthonában az egykori Smokie kottákat és elküldte azokat a koncert szervezőinek, hogy ezek képezzék a szimfonikusan eljátszott dalok alapját, így is garantálva az eredetihez leginkább hasonlító, hamisíthatatlan hangzásvilágot. Elárulta, hogy nagyon várja a budapesti koncertet, mert nagyon ritkán énekel ilyen nagy szimfonikus zenekar kíséretével.

Természetesen több évtized eltelt a hetvenes évek óta, de Chris Norman még mindig nagyon népszerű, pedig azóta született 5 gyermeke és unokái is vannak már. Sajnos a legidősebb fiát elveszítette, amikor az egy autóbalesetben meghalt, de a tragédia még közelebb hozta őket a családtagjaikkal és feleségével, akivel 47 éve él boldog házasságban. A zenész többször járt már Magyarországon, és mint mondta, mindig szívesen jön ide. Azt is hozzátette, hogy mivel most több ideje lesz mint az előző alkalmakkor, szeretne Budapesten több nevezetességet megnézni.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ