A négynapos húsvéti hétvége jó alkalmat biztosít arra, hogy kicsit hátradőljünk, és egy kávé és egy könnyű desszert társaságában élvezzük a pihenést. Akár együtt vagyunk a családdal, akár szűk körben tartjuk a húsvétot, egy kis kényeztetés még kellemesebbé teszi az ünnepet. Nem is beszélve arról, hogy a locsolók is jobban örülnek egy-egy egyedi finomságnak a szokásos csokitojás helyett.

A Nespresso szakértői által összeállított receptek lehetőséget nyújtanak arra, hogy a nap bármely szakában kompromisszumok nélkül élvezhessük a tökéletes kávéélményt, hiszen a tavaszi receptek között egyaránt megtalálhatóak a ‘’hagyományos’’ és  a koffeinmentes Grand Cru kávéőrlemények felhasználásával készült kávé-desszert párosítások is.

Narancsos sajttorta és Cappuccino

Különleges alternatívája egy remek desszertnek, zamatokban gazdag és bársonyos.

HOZZÁVALÓK:

Keksz alap: 100 g cukor, 200 g liszt, 120 g vaj, 1 evőkanál tejszín, 1 evőkanál fahéj, 1 teáskanál vaníliakivonat

Sajtkrém:100 ml víz, 5 zselatin, Egy nagy narancs leve, 400 g sajtkrém (mascarpone), 200 g túró, 150 g nádcukor, 200 ml tejszínhab

Cappuccino: 1 Nespresso Rosabaya de Colombia Grand Cru kávékapszula, 80 ml tej

Eszközök:Pure Cappucino csésze, Aeroccino tejhabosító, Sütő, Mixer, sütőforma (28 cm), Sütőpapír, Kis lábos

Narancsos sajttorta és Cappuccino_kisELKÉSZÍTÉS :

Keksz alap:
Keverje össze a keksz alap összes hozzávalóját. A kiolajozott sütőformát (28 cm) bélelje ki sütőpapírral, majd tegye bele, és egyengesse el a tésztát. Süsse 15-20 percig, amíg szép barna színt nem kap.

Sajtkrém:
Áztassa a zselatint hideg vízbe, hogy megpuhuljon. Melegítse fel a narancslevet egy kis lábosban, majd távolítsa el a tűzről, és adja hozzá a zselatint. Keverje össze a sajtkrémet, a túrót és a cukrot, és öntse rá a zselatinnal kevert narancslevet. Végül óvatosan keverje bele a tejszínhabot. Öntse rá a túrós masszát a sütőformában megsült keksz alapra, és tegye a hűtőbe egy éjszakára, hogy lehűljön és megdermedjen.

Tálalás:
A cappuccino elkészítéséhez főzzön egy espresso-t a Rosabaya de Colombia Grand Cru őrleményből, közben készítsen tejhabot az Aeroccino tejhabosítóval, majd öntse a tejhabot a kávéra. Fogyassza a süteménnyel együtt.

Vivalto Lungo Decaffeinato vaníliás gyümölcssalátával

Ez az élénk színű desszert igazi élmény az ízlelőbimbóknak édes, gyümölcsös aromákkal, amelyek tökéletes kombinációt alkotnak a Nespresso Vivalto Lungo Decaffeinato Grand Cru őrleménnyel.

HOZZÁVALÓK:

Kávé: 2 Nespresso Vivalto Lungo Decaffeinato Grand Cru kávékapszula

Gyümölcssaláta:szezonális gyümölcsök, vanília rúd, 80 g cukor, lime, víz

Vivalto Lungo Decaffeinato vaníliás gyümölcssalátávalELKÉSZÍTÉS:

Hámozza meg és vágja fel a gyümölcsöket. Helyezze az összes gyümölcsöt egy nagy edénybe, majd keverje össze.

Forraljon 200 ml vizet, adja hozzá a cukrot, kaparja ki a vanília rúd magjait, tegye a szirupba, majd forralja 8 percig,. Adja hozzá a lime levét, majd öntse a meleg szirupot a gyümölcsökre. Vivalto Lungo Decaffeinato Grand Cru kávéval szolgálja fel.

Vaníliás kávédesszert almával és mandulás keksszel

A tökéletesen összeillő textúrák és ízek magával ragadó hangulata teszi egyedülállóvá ezt a vaníliás kávédesszertet.

HOZZÁVALÓK:6 Nespresso Livanto vagy Ristretto Decaffeinato kávékapszula, 2 desszertalma vagy főzőalma (150 g), 6 amaretti (mandulás keksz), 5 zselatinlap, 2 evőkanál pirított, szeletelt mandula, 4 vaníliarúd, hosszában elvágva, 100 g barna nádcukor, 150 g tejszínhab

Eszközök:nagyobb edény, View Espresso csésze

Vaníliás kávédesszert almával és mandulás keksszelELKÉSZÍTÉS:

Áztassa a zselatint hideg vízbe, amíg meg nem lágyul. Hámozza meg az almákat, magozza ki és vágja őket 12 szeletre. Vágja félbe hosszában a vaníliarudat, és kaparja ki a magokat.

Helyezze a barna nádcukrot, a kikapart vaníliavelőt és a kettévágott vaníliarudat egy nagyobb edénybe.

Főzzön le 6 kapszula Livanto vagy Ristretto Decaffeinato Grand Cru kávét espresso csészékbe. Öntsön az edénybe 50 ml vizet, tegye fel forrni, és hagyja, hogy a cukor karamellizálódjon, majd adja hozzá a lefőzött kávét. Tegye bele az almaszeleteket, majd főzze 10 percig alacsony hőmérsékleten.

Vegye ki a keverékből az almadarabokat és a vaníliarudakat, ezeket a tálalásig tegye félre. Adja hozzá a folyadékhoz a leszűrt, meglágyított zselatint, és lágy kevergetés mellett hagyja benne feloldódni. Hagyja kihűlni, és tegye hűtőbe. Amikor a zselatin megszilárdult, vegye ki az edényből, és vágja apró kockákra.

Vágja ketté az amaretti süteményeket, és tegye tálkákba. Helyezze rá a kis zselé kockákat, az almaszeleteket és a felvert tejszínhab felét. A tetejét díszítse a maradék tejszínhabbal, és szórja meg pirított mandulaszeletekkel. Öntsön egy kis espresso-t a desszertre, hogy még gazdagabb kávédesszertet kapjon.

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ