Az immár második alkalommal megrendezendő Yoga Fest – jógafesztiválon egy teljes napon át, egyidejűleg négy teremben lehet gyakorolni a jóga különböző, tradicionális irányzatait, valamint előadásokat hallgatni a jóga életünkre gyakorolt hatásairól.  

A jóga, ez a keleti bölcseleten alapuló, komplex életmód rendszer egyre nagyobb teret hódít szerte a világon, így Magyarországon is. A mindennapjainkra jellemző stresszes életmód miatt egyre többen keresik a kikapcsolódás, a harmónia, az egészséges testmozgás, az önmegismerés lehetőségeit, és ebben a jóga több ezer éves tapasztalatra épülő gyakorlatai komplexen tudnak segíteni. Éppen ez, a jóga iránti egyre nagyobb érdeklődés hívta életre a Tradicionális Jógaiskolák Fesztiválját, amelyen a Magyarországon fellelhető tradicionális jógairányzatok mutatkoznak be.

A tradicionális jógaiskolák lényege, hogy ezek az irányzatok a jóga eredeti elvei szerint tanítják a jóga módszertanát, és mindezt egy a távoli múltba visszanyúló, megszakítatlan mester-tanítvány láncolat örököseiként teszik. A Fesztiválon a többi között a Himalájai Jóga Tradíció, az Iyengar, a Sivananda, az Astanga, az ISKCON Vrindaván-Gangótri, a Satyananda Yoga – Bihar Yoga, a Kundalini, a Jóga a Mindennapi Életben, Kaivalyadham Jógatradíció és Kriya Jóga Tradíció irányzatok mutatkoznak be.

weights-1948813_640Az egyes irányzatokról, a fesztivál programjáról, az ott fellépő előadókról és oktatókról részletes információkat talál honlapunkon: www.yogafest.hu

A nagyszabású rendezvényt a magyar jógaoktatók szakmai felügyeletét ellátó Magyar Jógaoktatók Szövetsége, és az Európában egyedülálló módon, államilag elismert felsőoktatási jógaoktató diplomát adó Bhaktivedanta Főiskola együtt szervezi. A Fesztivált Rahul Chhabra, India magyarországi nagykövete nyitja meg.

Yoga Fest – 2017. április 22. szombat, Akvárium Klub (Budapest, V. kerület, Erzsébet tér 12.)

Fotók: Pixabay.com

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ