Újra itt a lehetőség, hogy belevessük magunkat a piaci forgatagba és friss zöldségeket, gyümölcsöket szerezzünk be a mindennapokra. Hogy könnyebben felébresszük szervezetünket a téli álomból, ne csak a tányérunkra, de a poharunkba is csempésszünk minél több energiaforrást. Most bemutatunk három olyan vitaminbombát, amik egy kicsit felturbózva akár az éjszakában is megállják helyüket.

finlandia_lassiFinlandia Lassi

Hozzávalók: 40ml Finlandia mangó vodka, 1 friss mangó, 1dl növényi joghurt, 1dl mandulatej, egy csepp cukor szirup

Elkészítése: Vékonyan hámozzuk meg a mangót és kockázzuk fel. A további hozzávalókkal együtt tegyük egy turmixgépbe és keverjük krémes állagúra. Ha elkészült az ital, öntsük egy pohárba és a mangó héjával díszítsük.

veggie_screwdriverVeggie Screwdriver

Hozzávalók: 40ml Finlandia vodka, 1dl répa dzsúz, 1dl narancs dzsúz, 50ml limonádé

Elkészítés: A hozzávalókat öntsük egy shakerbe és jól rázzuk össze. Ezt követően öntsük az italt egy pohárba, a répa szárával díszíthetjük italunkat.

Green Mini Mary

green_mini_maryHozzávalók: 40ml Finlandia vodka, 2db zöld paradicsom, ízlés szerint zöld Jalapeno szósz, egy csipet zellersó, 50ml lime dzsúz

Elkészítés: A zellersó elkészítéséhez szárított zellerzöldet apróra vágjuk, majd nagy szemű sóval késes mixerbe tesszük és ledaráljuk. Ezt és az apróra felkockázott zöld paradicsomot a többi hozzávalóval együtt turmixba tesszük és krémes állagúra keverjük. Ha elkészült paprika porral vagy fokhagymával tovább ízesíthetjük.

Főkép: Pixabay.com

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ