Bruno Steinhoff a Steinhoff csoport képviseletében ünnepélyesen megnyitotta a kívül-belül megújult soroksári kika áruházat a sajtó megjelent képviselőinek. Ezen a napon jelentették be, hogy a kika áruházban elsőként Extreme Digital üzlet nyílik és mostantól a lengyel Abra Meble bútorüzletlánc is képviselteti magát az átépített áruház földszintjén.

Bruno Steinhoff beszélt a megjelent újságíróknak a Steinhoff családi vállalkozás fejlődéséről, sikereiről és arról, hogy Németországban a Steinhoff csoport annak köszönheti elsősorban üzleti sikereit, hogy a hagyományos értékekre épített, amelyek biztosították számára a bútor és lakberendezési piacon a folyamatos növekedést és fejlődést. „A kika bútorkereskedelmi céget 1973-ban egyedi koncepcióval alapítottuk, így válhatott a lakberendezési piac egyik legismertebb szereplőjévé. A kika 2013 ősze óta a Steinhoff International csoport tagja, amely a világ 2. legnagyobb bútorkereskedelmi cége. Külön öröm és megtiszteltetés számomra, hogy a cégünkben olyan emberekkel dolgozhatok, akik mára már a barátaimmá váltak.” – mondta el beszédében Bruno Steinhoff jelenlévőknek.

Otthon az életedben!

A vállalkozás saját márkákkal, logisztikai- és gyártókapacitással rendelkezik és a kika/Leiner csoporttal együtt világszerte 112.000 dolgozója van, tudtuk meg Ingo Schalk a Kika Lakberendezési Kft. ügyvezető igazgatójától. Magyarországon a Steinhoff csoporté a kikán kívül 51%-ban az Extreme Digital csoport, a Pepco kiskereskedelmi lánc és a lengyelországi Abra Meble bútorüzlet lánc, melynek első magyarországi üzlete nyílik meg április 20-án az áruházban.

„Személyes meggyőződésem, hogy az új koncepció, amelynek első mérföldköve a soroksári kika áruház, a jövő vásárlói szokásaihoz még jobban igazodik majd. Azzal, hogy a kika idén januárban elindította webáruházát, a soroksári kika áruházban elsőként, egy fedél alá került egy főként elektronikai cikkeket értékesítő, online vásárlás fókuszú Extreme Digital és a fiatalos, praktikus, kedvező áru bútorokat kínáló Abra Bútor üzlet, olyan lakberendezési bevásárlóközpontot hoztunk létre, ahol – reményeink szerint – szinte mindenkit ki tudunk szolgálni, ahol mindenki megtalálja ízlésének és igényeinek megfelelő bútorokat és lakberendezési kellékeket. Ebben a konstrukcióban a kika megőrzi ismert értékeit: A széles választékot, a lakberendezés területét érintő szakértelmét; a lehető legjobb minőséget és jó ár-érték arányt – mindezt magas színvonalú szolgáltatások biztosítása mellett. Hasonló átalakítások és felújítások várhatóak a közeljövőben minden kika áruházban.” Tájékoztatta Ingo Schalk ügyvezető igazgató a jelenlévőket.

Áruház az áruházban

A soroksári kika áruházában nyitja meg tizenhetedik szaküzletét az Extreme Digital. Új üzletével a már bevált hibrid üzleti modelljét erősíti: tehát a vállalat népszerű online áruháza mellett hagyományos üzleteket is működtet. Ezekben a boltokban elég nagy raktárkészletből azonnal meg lehet vásárolni a legnépszerűbb termékeket, másrészt szakemberek segítenek a vevőknek a megfelelő termék kiválasztásában, de a hitelügyintézésben is tudnak segíteni.

„A helyszín sajátosságai nyomán arra számítok, hogy a soroksári üzletben különösen népszerűek lesznek a háztartási nagygépek, és a televíziók is, hiszen ezek mind olyan berendezések, amelyek elhelyezését pontosan meg kell tervezni a lakáson belül” – nyilatkozta Várkonyi Balázs, az Extreme Digital társalapító ügyvezető igazgatója.

soroksári Kika megnyitóMagyarországon is elérhetővé válnak a Lengyelországban már 25 éve népszerű Abra Meble bútor üzlethálózat fiatalos, színes és praktikus bútorai. A Steinhoff International csoporthoz tartozó Abra lánc Lengyelországban több, mint 100 üzlettel képviselteti magát, első magyarországi üzlete 1200 m² területen található a soroksári kika áruházban. A vállalat főként lengyel bútorgyártóktól, manufaktúráktól szerzi be az árukészletét, amely leginkább a nappali, étkező, iroda, ifjúsági és hálószoba bútorokból áll. 2011 óta az Abra már a Steinhoff International csoport égisze alatt működik tovább nagy sikerrel.

Az Abra bútor első magyarországi üzlete április 20-án nyílik a soroksári kika földszintjén, a következő üzletnyitás pedig pár hónapon belül Budaörsön várható. A trendi, fiatalos, praktikus és megfizethető bútorok iránt nagy a kereslet, így a tervek szerint hazánkban 2019-re egy teljes, országos lefedettségű üzlethálózat épülhet ki.” Jelentette be Forrás Ákos az Abra Meble ügyvezető igazgatója a sajtótájékoztatón.

Kívül-belül megújult a soroksári kika

A Soroksári kika 2006 novemberében nyitotta meg kapuit a vásárlók előtt. Az áruházat folyamatosan fejlesztették, az átalakítások főleg a szortimentet érintették. A kika áruházakban több mint 50.000 féle árucikk, számos igénynek és árkategóriának megfelelő lakberendezési termék várja a vásárlókat. A praktikus alapvető bútoroktól és kiegészítőktől egészen a „hightech” és design megoldásokig mindenki megtalálja a számára megfelelőt.
A soroksári kika áruház 26 300 nm-es alapterületű, a harmadik legnagyobb a magyarországi kika áruházak között. Háromszintes áruház, melynek közepén két körbeüvegezett panoráma lifttel lehet feljutni az emeletekre. Eladótere közel 14 000 nm. A földszinten találhatók a szőnyegek, lámpák textil áruk, háztartási-, konyhai eszközök és lakásdíszek. Az első emeleten a konyha,- étkező bútorokat, valamint nappali garnitúrákat, kanapékat, nappali szetteket, második emeleten háló és ifjúsági szobák, ágyak, heverők, bébi bútorok, fürdő és előszobák, valamint kisbútorokat (komódok, média állványok, kiegészítők) kínálnak.
Az árukihelyezések és a dekorációs megjelenítések is különböznek az eddig megszokottól. Sokkal letisztultabb, áttekinthetőbb és az eddigieknél még komfortosabb lesz az áruházi összkép.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ