Ha sör, akkor szabad tér, társasági élet, önfeledt pillanatok, na és finom falatok! Nagyszabású grillpartival nyitotta meg az idei szezont a Sör mi több; újfent bebizonyosodott, hogy a reneszánszát élő italnak ott van a helye a hazai gasztronómia térképén. A meghívott vendégek, köztük Kiss Ramóna, Mádai Vivien, a Peller házaspár férfitagja, vagyis Lukács Miklós, illetve Fördős Zé az isteni nedűk és ízletes ételek fogyasztása közben Sörtivity játékban is megmutatták rátermettségüket.

Hiába viccel meg gyakorta még minket a szeszélyes időjárás, ezer színével és illatával csalogat a szabadba a tavasz, a nyár közeledtével pedig azok a közösségi élmények is megszaporodnak, amelyekben a sör meghatározó szerepet játszik. De a hazai fogyasztók körében ismét egyre népszerűbb ital nemcsak erről szól. A Magyar Sörgyártók Szövetségének kiemelt eseménysorozata, a hazai sörkultúrát építő Sör mi több izgalmas sör-étel párosításokon keresztül mutatta be tegnapi grillpartiján a tápláló nedű sokszínűségét, igazi értékeit.

A sör a közösségi italok királya. A hazai sörök pedig kiváló minőségűek. Elkezdődött az idei sörszezon. Mindenkit biztatok, hogy bátran kísérletezzen és párosítsa kedvenc ételeit finom sörökkel – nyilatkozta dr. Schillinger Attila, a Magyar Sörgyártók Szövetségének igazgatója, aki köszöntője után Vásárhelyi István sörgasztronómussal karöltve lecsapolta az első pohár nedűt, jelképesen megnyitva ezzel az idei sörszezont.

sor mi tobb-3A vendégek három különleges fogáson keresztül ismerhették meg mihez illik leginkább egy malátás félbarna cseh láger, egy gyümölcsös illatú, könnyed Session IPA, vagy egy pörkölt malátás barnasör. A különleges gasztroélményt nyújtó estebéd közben a jelenlévőknek játékos pillanatokban is része volt. A hírességek csapatában Kiss Ramóna, Mádai Vivi, Lukács Miki, valamint Fördős Zé óriási lelkesedéssel átéléssel vettek részt a kvízt, csapolóversenyt, valamint az Activity elemeit vegyítő Sörtivity-ben.

Imádok játszani és mindig véresen komolyan veszem, kicsit csalódott vagyok, hogy csak másodikok lettünk” – mondta Mádai Vivi, aki azért nem szomorkodott, hiszen a sörcsapolós aktivitásban mindenkit megelőzött, ráadásul remek társaságban múlathatta az időt.

sor mi tobb-2A csapaton belüli hangulatfelelős természetesen Lukács Miki volt, Fördős Zé pedig a felszolgált ételek és italok előkóstolását vállalta.

„Egyszerűen minden tökéletesre sikeredett, tényleg felejthetetlen gasztroélményben volt részünk– mondta a búcsúzás pillanataiban Zé és koccintott még egy utolsót Kiss Ramónával. Ettünk-ittunk, jól mulattunk; ilyen környezetben és egy ilyen remek társaságban csak frenetikusan érezheti magát az ember” – összegezte a délutánt Ramóna.

sor mi tobb-7A szervezők reményei szerint az idei szezon is a minőségi sörök, illetve a hozzájuk passzoló ételek tudatos, kulturált fogyasztásának jegyében zajlik majd. Az egész éven átívelő Sör mi több kezdeményezés számos izgalmas eseményt és aktivitást ígér, a szervezők remélik, hogy az érdeklődő, vagy éppen az új kalandokat kereső, leendő sörfogyasztóknak segítségére lesznek abban, hogy rátaláljanak a kedvenc sör-étel párosításaikra.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ