Peller Mariann „Utazás a lelked körül” című műsorának vendége, Steiner Kristóf betekintést nyújtott életének azon részébe, hogy mennyi mindenben meghatározza mindennapjait a buddhista hit és életszemlélet, melynek élményeiről is mesél. A LifeTv ezoterikus műsorának vendége őszintén beszélt édesanyja elvesztéséről és saját életében tapasztalt előítéletekről.

Steiner Kristóf életének olyannyira természetes része a spiritualitás, hogy szinte nem telik el úgy nap, hogy ne kapna valami égi jelet. Élete egyik legfontosabb mérföldkővének tekinti, hogy kutyája „Özge” az élete része lett. Egy barát, akire mindig számíthat és ha bármi nehézség éri, már nem magát, hanem a kutyáját helyezi előtérbe, aki nélkül már nem tudja elképzelni az életét.

IMG_2362Kristóf buddhista szemléletben nevelkedett és alapelve, hogy minden csak ideiglenesen a miénk és semmit sem birtoklunk. Nem hiszi, hogy ez az első és utolsó élete ezen a világon, mivel úgy gondolja, hogy ebben az életében már nem fog megvilágosodni. Bevallása szerint túlságosan világi életet él ahhoz, hogy elvonuljon élete hátra lévő részében.

Amikor kétségbeesett, a zsidóság misztikus vonatkozásaival foglalkozó kabbalához fordul, amivel még Izraelben ismerkedett meg. Ahogy mélyítette ismereteit egyre jobban megismerte magát, de dolgozik rajta, hogy jobb ember legyen. „Szeretek szerepelni, kreatív dolgokat csinálni, de miközben a saját szekeremet tolom útközben találkozom olyan emberekkel, akiket segíthetek abban, hogy ők is egy magasabb szakmai szintre jussanak vagy olyan ügyek mellé álljak oda, amiknek globálisan nagy jelentőségük van” – elmélkedett Kristóf, aki régebben inkább építette a drámát, de mára már nem jelent gondot számára szembe fordulni a problémákkal és azok megoldására koncentrálni.

Nagyon hisz abba, hogy mindenhol jeleket kap a buddhista hitével kapcsolatban, ezt mi sem bizonyította számára jobban, mint édesanyja temetése.Amikor rátettem a virágcsokromat a Dunára akkor az elkezdett az árral szembe úszni – Kristóf ezt teljesen Buddha megvilágosodásához fűződő történethez köti.

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ