Bár csak 25 éves, már most a világ egyik legjobb női futballistájaként tartják számon Marozsán Dzsenifert. Az Olympique Lyonnais magyar származású játékosát tavaly a világ legjobb női irányítójának választották, a kritikusok pedig gyakran a futballtörténelem egyik legnagyobb legendájához, Peléhez hasonlítják.

Magyarországon született, Németországban nőtt fel, jelenleg pedig Franciaországban játszik: Marozsán Dzsenifer kalandos éveket tudhat maga mögött. A fiatal tehetség, aki a napokban ünnepelte huszonötödik születésnapját, mindössze négyéves volt, amikor először pályára lépett, az elköteleződés pedig tartósnak bizonyult, hiszen jelenleg a világ legjobb női egyesületének tartott Olympic Lyonnais – régi nevén FC Lyon – játékosaként bizonyít.

Dzsenifernek a vérében van a foci: a család a négyszeres magyar válogatott édesapa, Marozsán János németországi leigazolása miatt költözött külföldre, ahol a fiatal lány számára minden adott volt egy fantasztikus karrierhez. Dzsenifer a burbachi utcákon rúgta az első gólokat, ahol a bátyjával focizott, 12 évesen pedig már a német U15-ös válogatottban játszott: innen egyenes út vezetett a felnőtt válogatott felé. Fantasztikus labdaérzékét nem csak a rajongók, de a szakma is elismeri: a gólkirálylány 2008-ban elnyerte az U17-es világkupa aranycipőjét, 2016-ban pedig őt szavazták meg a világ legjobb női irányítójának.

A 2016-os riói olimpia is sokáig emlékezetes marad Dzsenifer számára: a Maracanã Stadionban ő lőtte azt a gólt, amivel a német női válogatott megnyerte történetének első olimpiai aranyérmét. „Ennek a stadionnak elképesztő története és ereje van, fel sem tudom fogni, mennyi világsztár játszott már itt. Hónapokon át dolgoztunk keményen ezért az eredményért, még mindig leírhatatlan érzés, hogy sikerült. A történelmi győzelmet a csapattal és a többi német atlétával ünnepeltük.”  – meséli Dzsenifer.

Bár a sors messze sodorta a hazájától, magyar gyökereiről minden mérkőzésén megemlékezik. Büszke vagyok arra, hogy Magyarországon születtem. Szeretem a hazámat, ezért is viselem minden meccsen a magyar zászlót a cipőimen.”

football-1350771_640Vigyázz, kész, Pelé!

Dzsenifert gyakran csak a női Peléként emlegetik, ami nem kis elismerést jelent, főleg ilyen fiatalon. Pelé top játékos volt, egy igazi legenda. Óriási megtiszteltetés lenne egyszer találkozni vele, de túlzásnak tartom, ha engem egy világklasszis futballistához hasonlítanak.” – mondta Dzsenifer.

Pelével most nem csak Dzsenifernek, de bármelyik rajongónak lehetősége nyílik találkozni: a Snickers versenyére jelentkezők egy háromnapos barcelonai utazást és egy közös edzést nyerhetnek a legendával. “Nagyon örülök az együttműködésnek: a futball sokat adott nekem, ezért természetes volt, hogy élek a lehetőséggel. Alig várom, hogy találkozhassak a verseny győzteseivel, szívesen megmutatom nekik, hogyan játsszanak és nyerjenek úgy, mint én!” – üzente Pelé a rajongóknak.

A szervezők háromfős csapatok jelentkezését várják, akik videóra veszik vagy lefotózzák, ahogyan Pelé egyik legendás trükkjét utánozzák. A kampány április 24-től június 18-ig tart, a nyertes fotót vagy videót pedig szakmai zsűri választja ki a legkedveltebb pályamunkák közül. További információ: www.sinckers.hu

Fotók: Pixabay.com

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ