Amilyen sokáig kérette magát, olyan hirtelen köszöntött be a nyár. Az esti programokhoz segítségül íme 5 szépségtipp, hogy a hosszúra nyúlt napok után, megszépülve és magabiztosan mozduljunk ki esténként.

Teraszokon ülni, barátokkal beszélgetni, esetleg flörtölni, táncolni, koktélozni, koncertre menni – megannyi csábító lehetőség, amelyet ki-ki aktuális élethelyzete szerint választhat magának. Persze nem mindig egyszerű ez. Néha úgy érezzük az egész napos munka után, hogy moccanni sincs kedvünk, főleg azért, mert úgy érezzük, hogy a külsőnk egy erős tatarozásra szorul. Nem voltunk még nyaralni, az is lehet, hogy nem is leszünk, és mindegy, hogy hőségben vagy klímában töltöttük a napunkat, mindkettő alaposan megviselheti bőrünket, hajunkat, külsőnket. De ha mégis elvágyódnánk este, körülbelül félóra alatt fel tudjuk frissíteni magunkat az alábbi tippek segítségével.

1. Arctisztítással kezdjünk!

A reggeli smink maradékának mondjunk búcsút, távolítsuk el gyorsan. Máris jöhet a Weleda élénkítő arclemosó tonikja, organikus citrommal, vadrózsalevéllel, a tiszta, üde bőrért. Szinte érezni fogjuk, ahogy arcbőrünk fellélegzik, és készen áll az esti sminkre is. Persze szerencsés, ha utána még egy kis ideig nem sminkelünk, hagyjuk kicsit megpihenni, felüdülni arcunkat.

5 szepsegtipp nyaresti programokhoz (1)2. Használjuk a nyírfa varázserejét!

Zuhanyozás közben vessük be a nyírfa bőrradírt, ami gyengéden radíroz, selymessé teszi a bőrt apró természetes viaszgyöngyeivel és a benne lévő finom, illatos barackmagolajjal. Ha lezuhanyoztunk, tekerjük magunkat egy finom puha törülközőbe, és hagyjuk csak úgy megszáradni a bőrünket, addig legalább eldöntjük, hogy mit is veszünk fel az este tiszteletére.

3. Ápoljuk a hajunkat!

Ha a hajunkkal sem vagyunk kibékülve, szánjunk erre is egy negyedórát és tegyünk fel rá egy regeneráló hajpakolást. A Weleda zabbal gazdagított hajpakolása bio jojoba- és bio kókuszolajjal segít táplálni az igénybevett hajat, simává varázsolja azt, anélkül, hogy elnehezítené.

4. Fogainkat se hanyagoljuk el!

Egy alapos fogmosás jön – nem kérdés! Erre is van egy különleges tipp! A perui Andokban található Ratanhia nevű növény gyökere gazdag cserzőanyagokban, kivonata feszesíti a fogínyt, a természetes borsmenta és fodormenta olajak pedig hosszantartó friss leheletet biztosítanak és gondosan eltávolítják a lerakódásokat a fogakról. Használjuk hozzá a Ratanhia szájvizet is, és frissen, üdén indulhatunk esti programunkra.

5 szepsegtipp nyaresti programokhoz (3)5. Illat nélkül nincs nyári este!

A Weleda Jardin de Vie parfümjei tökéletes kiegészítői lehetnek egy kellemes élménynek: nem hivalkodó, természetes illatai közül mindenki megtalálja a hozzá legjobban illőt. Programtól és egyéniségtől függően javasoljuk az érzéki-egzotikus gránátalmát, a friss-nyárias citrust, vagy a virágos-romantikus rózsa-parfümöt.

Egy félóra a fürdőszobában tehát és mintha újjászülettünk volna! Jöhet a kiválasztott ruha, egy könnyű smink, és egy tökéletes nyári este!

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ