Fotó: Juhász Tibor

Ebben az évben egy nappal hosszabb lesz az egyetemisták kedvenc hazai fesztiválja, az EFOTT. Az idei fesztiválon óriási szülinapi showt adó Dévényi Tibi bácsi és vendégei, Vincze Lilla, Takáts Tamás, Betty Love és Náksi Attila egy könnyed kvízben bizonyította, hogy mennyire ismerik fiatalabb pályatársaik munkásságát, mint például a Apu vedd meg, Valami van a levegőben, Belehalok – nótákat.

 

Mindenki Tibi Bácsija, a pontos labdák ura idén ünnepli 70. születésnapját, de fiatalos lelkesedése mit sem kopott az évek alatt. Az idei EFOTT-on immár 10. alkalommal pörgeti majd a lemezeket majdnem minden este a fesztiválozóknak, emellett pedig egy különleges szülinapi show-al is készül, amelyen nemcsak ő és fiai, de legkedvesebb zenész barátai is részt vesznek.

Dévényi Tibi bácsi és fiai Fotó: Juhász Tibor
Dévényi Tibi bácsi és fiai Fotó: Juhász Tibor

A show résztvevői közül néhányan a sajtótájékoztatóra is elkísérték Tibi Bácsit, és egy zenei kvíz során azt is bizonyították, mennyire ismerik az utánuk következő generációt, azaz az EFOTT-on is fellépő zenekarokat. A Punnany Massif és Majka szövegei ugyan nem mentek egyszerűen, de a Wellhello sorai nem fogtak ki Takáts Tamáson és Vincze Lillán, sőt az ikonikus Tankcsapda dalok is felismerhetőnek bizonyultak. Náksi Attila viszont inkább a háttérben maradt, elmondása szerint sokszor a saját dalainak szövegét is nehezen memorizálja.

Takáts Tamás, Vincze Lilla, Betty Love és Náksi Attila Fotó: Juhász Tibor
Takáts Tamás, Vincze Lilla, Betty Love és Náksi Attila Fotó: Juhász Tibor

Akusztikus koncertekkel készül az EFOTT

Nem a zenés szülinapi nyitónap lesz azonban az egyetemisták fesztiváljának egyetlen újítása. A hét rögtön egy tábori hangulatot megidéző beköltöző nappal indul, ahol utcazenészek, fúvósok és pop-up bulik várják majd a sátorállításon átesetteket. De a Cloud9+, a Punnany Massif és a Margaret Island jóvoltából exkluzív akusztikus koncertekkel is készülnek a szervezők, amelyből Lábas Viki és Füstös Bálint rövid ízelítőt adott a fesztivál sajtótájékoztatóján.

Margaret Island - akusztik minikoncert Fotó: Juhász Tibor
Margaret Island – akusztik minikoncert Fotó: Juhász Tibor

‒ Ezúttal is sok újítással és exkluzív élményprogramokkal készülünk az EFOTT-ozóknak, kezdjük rögtön azzal, hogy idén egy teljes nappal hosszabb lesz a fesztivál. Legyen szó izgalmas nappali elfoglaltságokról, mint az egyetemek harca, a kocsmakvíz, a különböző sportolási lehetőségek, a hagyományőrző Muzsika szigete és egyéb kulturális programok, hisszük, hogy minden korosztály számára tartogat élményeket ez a rendezvény. Persze zenei vonalon is nagyon erősek leszünk, hiszen a legnagyobb hazai kedvencek mellett olyan világszárok látogatnak el a Velencei-tó partjára, mint Sean Paul, a Hurts, Tinie Tempah és Borgore – ismertette a terveket Maszlavér Gábor fesztiváligazgató. Idén a fesztivált Velencén rendezik meg, 2017. július 11-17. között.

EFOTT – Csak szabadon…

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ