Új attrakcióval bővült a Zselic turisztikai kínálata: a Kaposvártól 20 kilométerre, Hajmáson található Zselicvölgy Szabadidőfarmon egy új beruházás keretében plázst, víziparkot és wakeboard pályát építettek.

Gelencsér Attila országgyűlési képviselő az új fejlesztés átadásán kifejtette: az elmúlt évben rekordot ért a hazai turizmus, és minden jel arra mutat, hogy idén is sikeres éve lesz az ágazatnak.

– A Turisztikai Világszervezet adatai szerint a nemzetközi turistaforgalom világviszonylatban 3,9 százalékkal, Magyarországon pedig 7,1 százalékkal bővült. Jól érzékelhető ez a pozitív elmozdulás a Zselicben is – hangsúlyozta Gelencsér Attila. – A mintegy 1200 négyzetkilométer nagyságú térségben ma már az erdőművelés, a vadgazdálkodás és a mezőgazdaság mellett igen fontos terület a turizmus.

Zselic gyermek– Az elmúlt években történt fejlesztéseknek köszönhetően jelentősen megnőtt az ide érkező belföldi és külföldi turisták száma. Az elmúlt években átadott turisztikai célú beruházásoknak köszönhetően ma 4-5 napra szóló programot kínál a térség a vendégeinek. A következő években az uniós forrásoknak köszönhetően újabb beruházások indulnak itt, s tovább nő a kikapcsolódási, pihenési élményelemek sora és a Zselic még vonzóbb lesz a turisták előtt. Nem utolsósorban ezek a beruházások számos új munkahelyet is teremtettek.

A 2014 decemberében átadott Zselicvölgy évről-évre folyamatosan fejleszti a szolgáltatásait, hogy az egész évben nyitva tartó szabadidőfarm a vendégei számára tartalmas, élményekkel teli kikapcsolódási lehetőségeket biztosítson, mondta ifjabb Lóki Géza ügyvezető igazgató.

Wakeboard Zselic– A mostani fejlesztésünkkel a nyári szabadidős kínálatunkat bővítettük. A wakeboard pályával, a plázzsal és a víziparkkal elsősorban a térségbe érkező, aktív kikapcsolódást kereső gyermekes családok érdeklődésére számítunk.

Zselicvölgy Szabadidőfarm

A tulajdonosok az elmúlt három évben összesen uniós támogatással együtt összesen 1,5 milliárd forintot fordítottak fejlesztésre. Ebből elkészült egy különleges hangulatú rendezvénypince, modern teniszcsarnok, 8 négyszobás apartmanház, 120 fő befogadóképességű étterem, wellness részleg, bowlingpálya és több szabadtéri sportpálya.

Bíró Norbert, Somogy Megye közgyűlésének elnöke kifejtette: csak akkor lehet sikeres Somogy, erős a somogyi gazdaság, ha nem a csodákra várunk, hanem teszünk érte.

Bíró Norbert Zselic– Mi, a megyei önkormányzatnál csak részben tudjuk segíteni ezt a sikert, de úgy gondolom, nem elhanyagolható mértékben. 43,5 milliárd forint áll rendelkezésünkre, hogy lefektessük a sikeres gazdaság infrastrukturális alapjait, hogy szakembereket adjunk a gazdaság szereplőinek, hogy valamilyen formában javítsuk az itt élők életkörülményeit – hangsúlyozta Bíró Norbert. – Egyedül azonban nem tudunk minden területre kiterjedően segítséget nyújtani, ehhez kellenek a vállalkozások, melyek felismerik a lehetőségeket, melyek ki tudják használni a somogyi adottságokat.

A turizmus mindig is komoly értéket képviselt megyénkben, melyre bizton mindig is támaszkodhattunk. A jövő szerves része marad az ágazat, s szerencsére nem csak a Balaton, hanem a megye más régiói is felzárkóznak. Ezért is öröm, hogy a Zselic szívében újabb beruházást adhatunk át, mely tovább növeli Somogy vonzerejét. Az pedig talán már csak hab a tortán, hogy a megyei önkormányzat is hozzá tudott járulni a település fejlődéséhez, hiszen mintegy 30 millió forintos területfejlesztési forrásból az idősek nappali ellátásához kapcsolódó épület felújítás kezdődhet meg hamarosan Hajmáson.

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ