A “Szivárvány a világ” esélyegyenlőségi kiállítás első vidéki állomása, a Danubius Health Spa Resort Sárvár szálloda után június 7-én újra megnyitotta kapuit a nagyközönség és a segítő szándékú emberek előtt a Danubius Health Spa Resort Hévíz szállodában.

Az ünnepélyes programot a Musica Antiqua együttes reneszánsz dallamai indították, majd Mácsai Péter igazgató szívhez szóló szavai nyitották meg a kiállítást, végül az Illyés Gyula Általános Művészeti Iskola diákjainak kórusa varázsolta el a jelenlévőket.

Musica_Antiqua kiállításA színpompás kiállításon 150 mozgáskorlátozott, látássérült vagy tartós betegséggel élő hátrányos helyzetű gyermek rajzai mellett a hévízi Illyés Gyula Általános Művészeti Iskola diákjainak munkái is megjelentek. A kiállítás legfőbb üzenete az esélyegyenlőség, melyben nem az számít, hogy milyen betegségben szenved valaki, hanem annak van jelentősége, hogy mindannyian képesek vagyunk alkotni és alkotásaink egyenértékűek.

Ha szívünkbe zártunk egy-egy rajzot, festményt, akkor akár meg is vásárolhatjuk, így segítve alkotóját, annak családját, hiszen a bevételből származó teljes összeget az alkotó gyermek nevére utalja át a kiállítást szervező Babagenetika Egyesület.

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ