Új kreatív műhelynek ad otthont a Budapest belvárosában működő Paloma művészudvar. A PINKPONILO egy olyan közösségi varroda és munkatér, amelynek célja a „fast fashion” üzletek által meghatározott hazai öltözködéskultúra színesebbé és kreatívabbá tétele, az öltözékviselők saját ötleteinek bevonása által.

A PINKPONILO tematikus ruhakészítő workshopjain a résztvevők divattervezők és képzett varrónők segítségével készíthetik el a saját maguk által megálmodott darabokat, a tervezés első fázisától a kivitelezés legvégéig, amihez minden szükséges eszköz biztosított számukra.

DIY fashion brand és közösségi helyszín Budapesten

Az érzelmi kötődés kedvenc darabjainkhoz, a különleges anyagok és a vásárlói tudatosság, fenntarthatóság gondolatának egyedi találkozása képezi a vállalkozás eszmeiségének alapját. Fontosnak tartjuk a helyi fiatal kreatívokkal való közös ötletek kidolgozását (workshopok, pop up store, stb. keretében), illetve a helyi szakmai munkaerő tudásának (varrónők, szabók, stb.) kiaknázását.” – mondta Kudron Anna, a PINKONILO egyik alapítója.

Pinkponilo 1A PINKPONILO műhelye nyitva áll egyéb kreatív csapatok számára is: befogadó térként otthont ad más, nem csak ruha témájú workshopoknak, és várja tervezők, diákok jelentkezését, akik saját projektjeik kivitelezéséhez keresnek helyszínt és infastruktúrát.

A PINKPONILO lényege a határokon és kultúrákon átívelő tenniakarásból származó jókedv.

 

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ