Európa ifjú sportreménységei július végén Győrben mérték össze erejüket. Az eseményen a Japánból épp hazatért Karakas Hedvig olimpikon, EYOF nagykövet nyilatkozott személyes ifjúsági olimpiai élményeiről, a hazai közönség erejéről és a közelgő judo világbajnokságról.

Karakas Hedvig EYOF2005-ben Lignanóban vettem részt versenyzőként EYOF-on és emlékszem, hogy milyen izgalmas érzés volt először belecsöppeni az olimpiai hangulatba. Szerintem az ifjúsági olimpia igazi mérföldkő a fiatal versenyzők számára” – mondta a kétszeres olimpikon, világbajnoki bronzérmes judós. „Nagyon jó lehetőség, hogy idén világbajnokságot és ifjúsági olimpiát is rendezhetünk itthon, a hazai közönség olyan plusz erőket hozhat ki egy-egy versenyzőből, amiről nem is gondolná, hogy képes” – fogalmazott Karakas Hedvig az EYOF judo nagykövete.

A riói olimpia után egy térd és egy bokaműtéten átesett Karakas Hedvig számára még javában tart a teljes felépüléshez vezető út, de már a nyár végén, Budapesten zajló judo világbajnokságra készül. „Az augusztusi VB-n még biztos, hogy nem leszek száz százalékos formában, de úgy gondolom, hogy nem az lesz a fontos, hogy milyen a térdem, hanem hogy mekkora a szívem”- mondta Karakas Hedvig.

A SCITEC-ről:

Karakas Hedvig a prémium minőségű étrend-kiegészítőket gyártó SCITEC Nutrition elit sportolói csapatának tagja. A SCITEC a tiszta sport és az olimpiai eszme elkötelezettje, az EYOF, Magyarország első olimpiai rendezvényének büszke, gyémántfokozatú támogatója.

A Scitec Nutrition a Magyar Olimpiai Csapat hivatalos sport-táplálékkiegészítő szállítója és arany fokozatú támogatója.

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ