Újabb kuriózum hellyel bővült a kiváló boráról híres badacsonyi régió: ezúttal ugyanis Badacsony legmagasabb pontján fekvő Kisfaludy-Ház Étterem büszkélkedhet nemrég megnyílt Borteraszával, ahol minőségi borokkal és ételekkel élvezhetjük a balatoni főszezonban a szemünk elé táruló, páratlan balatoni kilátást.

Badacsony Kisfaludy 1A gondosan válogatott borlapon a legismertebb helyi borászok alkotásait valamint a hely különlegességeit, fröccskoktélokat – nevezetesen Misit és Rózát – találunk a frissítők mellett. Míg Misi egy karakteresebb, muskotályon alapuló házi szörppel gazdagított koktél, Róza egy könnyedebb, rozé alapú ital, amelyben a friss málna íze dominál. Az alkoholmentes ízeket erősíti a Foly Arborétumból érkező különleges fenyőrügy szörp is, amelyeket további házi ízek, egy komplett szörpbár egészít ki. A gasztronómiára fogékony látogatók természetesen a borok mellett könnyedén találnak kedvükre valót: a már megszokott Kisfaludy-Ház minőségében három különleges házi kencével készültek. Rillette, padlizsánkrém és friss körözött remek kiegészítője a badacsonyi boroknak, és laktató útravaló a hegyi túra előtt vagy után.

Slágerdesszert a badacsonyi hegyen

Badacsony Kisfaludy 2Az idei nyár további újdonsága a Kisfaludy-Ház Étterem új séfjének, Csordás Gábornak már mostanra ikonikussá vált desszertje, az Ürmöske. Az idei nyár slágeralkotásának alapját egy helyi édesebb, fűszeresebb fehér bor adja, amelyet a költő és szerelme előszeretettel készítettek. A desszert csokoládé keretébe az ürmössel gazdagon meglocsolt babapiskóta kerül, amelyet a különlegesen elkészített mascarpone tesz még lágyabbá. A desszertre ezt követően arany mazsolát, a pálinkakrémre pedig aranyló szőlőszemeket tesznek. Mindezt a legszebb badacsonyi kilátással kínálják a Kisfaludy-ház Étteremben és Borteraszon. Az élet szép.

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ