A Nespresso által bloggereknek meghirdetett jegeskávé-receptversenyét Kárai Dávid, az Íz Huszár alapító bloggere nyerte Tiramisu Iced Lattéjával. A verseny ezüstérmese végül Breakfast Lover Lili és az általa készített Jeges-csokoládés Caffé al Cocco lett. Az általuk megálmodott jegeskávé költeményeket az alábbi receptek alapján Te is el tudod készíteni!

KÁRAI DÁVID – ÍZ HUSZÁR: TIRAMISU ICED LATTE

Hozzávalók:

  • 1 db Nespresso Leggero on Ice kávékapszula
  • 4-5 db jégkocka
  • 1,5 dl hideg tej
  • 2-3 csepp mandulakivonat
  • 1 dl hideg tejszín
  • 1 evőkanál mascarpone
  • 1 evőkanál porcukor
  • cukrozatlan kakaópor a tetejére
  • 1 db babapiskóta díszítéshez

Elkészítés:

  1. A jégkockát hideg pohárba tesszük, majd ráfőzünk egy adag espressot a Leggero on Ice őrleményből. Shakerbe tesszük, összerázzuk, majd ha lehűlt, egy másik pohárba átszűrjük.
  2. A lehűtött kávéhoz hozzákeverjük a tejet és a mandulakivonatot.
  3. A tejszínt majdnem teljesen kemény habbá verjük, majd hozzákanalazzuk a mascarpone-t, ízlés szerint édesítjük és az egészet kemény habbá verjük.
  4. Habzsákba töltjük és a hideg kávéra nyomjuk. A hab tetejét megszórjuk kakaóval és babapiskótával kínáljuk.

Nespresso Jegeskávé 2

 

BREAKFAST LOVER LILI: JEGES-CSOKOLÁDES CAFFÉ AL COCCO

Hozzávalók:

  • 1 db Nespresso Leggero on Ice kapszula (40 ml)
  • 1 marék jég
  • 2 evőkanál csokiszósz
  • 1 dl sűrű kókusztej

Elkészítés:

  1. Egy receptes pohár aljára öntjük a csokiszószt, majd teletesszük a poharat jégkockákkal.
  2. Ráöntjük a sűrű kókusztejet.
  3. Lefőzzük egy kis pohárba az espressot és ízlés szerint cukrot keverünk bele, majd az italunk tetejére öntjük.

Nespresso Jegeskávé 1

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ