A Nespresso által bloggereknek meghirdetett jegeskávé-receptversenyét Kárai Dávid, az Íz Huszár alapító bloggere nyerte Tiramisu Iced Lattéjával. A verseny ezüstérmese végül Breakfast Lover Lili és az általa készített Jeges-csokoládés Caffé al Cocco lett. Az általuk megálmodott jegeskávé költeményeket az alábbi receptek alapján Te is el tudod készíteni!
KÁRAI DÁVID – ÍZ HUSZÁR: TIRAMISU ICED LATTE
Hozzávalók:
- 1 db Nespresso Leggero on Ice kávékapszula
- 4-5 db jégkocka
- 1,5 dl hideg tej
- 2-3 csepp mandulakivonat
- 1 dl hideg tejszín
- 1 evőkanál mascarpone
- 1 evőkanál porcukor
- cukrozatlan kakaópor a tetejére
- 1 db babapiskóta díszítéshez
Elkészítés:
- A jégkockát hideg pohárba tesszük, majd ráfőzünk egy adag espressot a Leggero on Ice őrleményből. Shakerbe tesszük, összerázzuk, majd ha lehűlt, egy másik pohárba átszűrjük.
- A lehűtött kávéhoz hozzákeverjük a tejet és a mandulakivonatot.
- A tejszínt majdnem teljesen kemény habbá verjük, majd hozzákanalazzuk a mascarpone-t, ízlés szerint édesítjük és az egészet kemény habbá verjük.
- Habzsákba töltjük és a hideg kávéra nyomjuk. A hab tetejét megszórjuk kakaóval és babapiskótával kínáljuk.
BREAKFAST LOVER LILI: JEGES-CSOKOLÁDES CAFFÉ AL COCCO
Hozzávalók:
- 1 db Nespresso Leggero on Ice kapszula (40 ml)
- 1 marék jég
- 2 evőkanál csokiszósz
- 1 dl sűrű kókusztej
Elkészítés:
- Egy receptes pohár aljára öntjük a csokiszószt, majd teletesszük a poharat jégkockákkal.
- Ráöntjük a sűrű kókusztejet.
- Lefőzzük egy kis pohárba az espressot és ízlés szerint cukrot keverünk bele, majd az italunk tetejére öntjük.