Finomabbnál finomabb sörök és ínycsiklandó falatok – ezek játszották a főszerepet a Sör mi több rendezvényén, ahol Kiss Ramóna, Wossala Rozina és Fördős Zé a saját készítésű sörkorcsolyáikat mutatták be. A három híresség arra buzdította a jelenlévőket, illetve az ország sörszerető közönségét, hogy bátran kísérletezzenek otthon és küldjék be a saját receptjeiket a Sör mi több közösségi médiában meghirdetett sörkorcsolya versenyére.

A sör megalapozza a baráti beszélgetések hangulatát és egyre inkább jelen van a társasági eseményeken. Egy-egy megfelelően behűtött ital pedig hogyan csúszhatna a legjobban, mint finom falatkák kíséretében?! A megszokott pogácsa-virsli-földimogyoró trión túllépve, az innováció szellemében a Magyar Sörgyártó Szövetségének (MSSZ) éves rendezvénysorozata, a Sör mi több (SMT) már tavaly is kereste a legjobb sörkorcsolyákat. A kezdeményezés a hagyomány teremtés jegyében folytatódik: a Sör Világnapján hirdették meg a Magyarország Legjobb Sörkorcsolyája 2017 elnevezésű pályázatot, amelynek nyitóeseményén Kiss Ramóna, Wossala Rozina és Fördős Zé a saját készítésű sörkorcsolyáikat kóstoltatták meg a jelenlévőkkel, illetve a sörkedvelőknek hirdetett Facebook-versenyre is felhívták a figyelmet.

Kiss Ramóna sör 2A menüsort a színésznő édes malacos popcornja nyitotta, amellyel még a két profi séfet is levette a lábáról, nem csoda hát, hogy tiszteletbeli séffé avanzsálták Kis Ramit.

„Kifejezetten szeretem a sört, főleg ilyen nagy melegben. Iszogatni pedig igazából úgy jó, ha mellé falatozni is tudunk valamit. Örömmel készítettem el a saját sörkorcsolyámat és úgy vettem észre, hogy mindenkinek ízlett. Jólesett, hogy a két profi, Rozina és Zé dicsérték a szalonnával, mézzel és mustárral készült popcornomat” – nyilatkozta Kiss Ramóna, a 2017-es X-Faktor műsorvezetője, aki pörkölt malátás sötét lágert kínált a falatkái mellé.

Fördős Zé rántott kovászos uborkájának hallatán a jelenlévők először felhúzott szemöldökkel néztek egymásra, ám amikor megkóstolták a karamellizált újhagyma mártogatóssal, klasszikus stílusú, Saaz-komlóval főzött pilzeni nedü mellé tálalt ételt, mindenki lenyűgözve repetázott.

Kiss Ramóna sör 1„Ezt mondom és hirdetem lépten-nyomon, hogy megfelelően panírozva, kirántva minden mennyei, illetve egészen izgalmas, egyszerűen elkészíthető csodákat varázsolhatunk otthon az asztalra. Vagy éppen a barátaink elé sörözéshez!” – lelkendezett a gasztroblogger, aki széles mosollyal arcán adta át a stafétát Wossala Rozinának.

A Konyhafőnök másik zsűritagja által prezentált korianderes, római köménnyel és ananásszal megbolondított fehér kolbász is mindenkit ámulatba ejtett. A mellé kortyolt búzasör pedig láthatóan szintén jól csúszott a jelenlévőknek.

„A Sör mi több egyik fő missziója a nők és a sör témája, így örömmel mondtam igent a felkérésére és veszek részt a sörkorcsolya versenyük lebonyolításában. Nemcsak civileknek, profi vendéglátós, illetve gasztroszakembereknek is hirdettünk versenyt búza, láger és barna kategóriákban, és megsúgom, hogy a zsűrizésben is szerepet vállalok” – árulta el Rozina és külön kiemelte, hogy a minap nyílt streetfood bárjában, a Kishusomban, is nagy hangsúlyt fektet a sörkorcsolyákra. Szívügyének tekinti tehát az SMT pályázatát és reméli, hogy nekik köszönhetően a civilek kedvet kaptak a kísérletezésre és minél többen beküldik a saját receptjeiket a versenyre.

A részvételi feltételekről és szabályzatról bővebben az SMT honlapján (http://www.sorszovetseg.hu/sor-mi-tobb/), illetve Facebook oldalán (https://www.facebook.com/sormitobb/?fref=ts) olvashatnak. Egy személy több sörkorcsolyával is versenyezhet. A beérkezett pályaműveket szeptember 5. és 12. között közönségszavazással bírálják el; a győztesek értékes sörös nyereményekkel gazdagodhatnak.

A Sör mi több eseménysorozatról röviden

A Magyar Sörgyártók Szövetségének célja, hogy a világszerte reneszánszát élő sör az őt megillető helyére kerülhessen a hazai fogyasztók asztalán. A szövetség kiemelt eseménysorozata, a Sör mi több elkötelezett amellett, hogy elmélyítse a hazai sörkultúrát és új oldalairól mutassa be ezt a természetes italt.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ