Steak szendvicset, sós waffelt és angus burgert is készíthetünk már házilag, a legismertebb hazai food truck-ok ugyanis receptkönyvben teszik közzé a legjobb és legnépszerűbb street food fogásaikat. A könyvben több mint 50 étel elkészítési módját találjuk, emellett kapunk receptet házi készítésű sörre és fröccsre is. A Food Truck Receptkönyv a Bookline könyvek gondozásában szeptember 1-től kapható a könyvesboltokban és kedvezményesen az őszi Food Truck Show-n.

Street Food receptkönyv 2Szakácskönyvben teszi közzé ősszel a Food Truck Show a legismertebb haza büfékocsik receptjeit. A kötetből többek közt azt is megtudhatjuk, hogyan készíthetünk házilag Zing burgert, Paneer szendvicset és Kolbice-t, emellett a kedvenc gyorskajáink kitalálóit is megismerhetjük. Az ötven receptet a Food Truck Show legnépszerűbb ételeiből és italaiból állították össze, 26 ismert újhullámos büfékocsi közreműködésével.

A kötetben található ételeket és italokat felkészült szakemberek találták ki, de a receptek egytől egyig elkészíthetők otthon is – konyhában vagy kerti partin, esetleg piknik során a szabadban. Az ételek mellett most végre megismerhetjük a Food Truck-ok történeteit, hazai meghonosítóit és mindazt az életérzést, amit a készítők átélnek munkájuk során.

A fogások között találunk klasszikus és rendhagyó burger ötleteket, szendvicseket és tortillákat egyaránt, de van benne leves, sőt húsgolyó, cipóban sült csülök és pogácsa recept is. A gyűjteményből a legnépszerűbb édességek sem maradtak ki, így a street food könyvből akár otthon is könnyen elkészíthetjük a holland stroopwafel sajttortát és a népszerű belga waffelt is. Az ételek mellett fröccskalauzzal, sőt egy mangós kávé és a Legenda sörfőzde egyik receptjével is találkozunk a könyvben.

Street Food receptkönyv 1A Food Truck Receptkönyv szeptember 1-től kedvezményesen kapható a Food Truck Show-n a Bookline utazó könyvesboltjában, a Bookline Buszon, de megvásárolható egyenesen a food truck-okból is, ahol kedvünk szerint helyben meg is kóstolhatjuk a könyvben szereplő fogásokat.

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ