A nyár legnagyobb bulija, a Sziget szerencsére nagyobb gond nélkül ért véget. A tipikus fesztiválbalesetek, napégések, megfázások és ficamok, törések ellátásáról idén is a Helperek 600 fős lelkes csapata gondoskodott. Az önkéntes segítők munkájukat immár ötödik éve az Amway higiéniai termékek széles skálájával támogatta.

Napszúrás, napégés, megfázás, ficamok – a leggyakoribb fesztiválbalesetek. Ha már megtörtént a baj, fontos a gyors segítség. Idén is a Helperek Önkéntes Segítők Közhasznú Egyesületének tagjai gondoskodtak a fesztiválozók ellátásáról éjjel-nappal. Ők azok, akik először találkoznak a sérülttel és kezdik meg az ellátást is, ha pedig komolyabb a gond, riasztják a bázison várakozó orvos kollégákat is. A Szigeten idén 600 önkéntes felelt a fesztiválozók egészségéért, akik összesen közel 2000 esetet láttak el.

Egy évvel ezelőtthöz képest jóval kevesebb baleset történt a Szigeten. Míg tavaly az éjszakai hideg, idén az extrém hőség viselte meg a fiatalokat, emellett a szokásos kisebb ficamokkal, zúzódásokkal, törésekkel találkoztunk a leggyakrabban. Szerencsére, a fiatalok egyre jobban tudják, mire kell vigyázniuk, egyre több a rutinos fesztiválozó” – mondta el Kupsza Péter, a Helperek alelnöke.

A csapat munkájához az Amway Hungária idén is hozzájárult, méghozzá a hatékony HOME tisztítószerekkel és higiéniai termékekkel. “Örömmel segítjük öt éve a Helperek nélkülözhetetlen munkáját.  A L.O.C. nedves törlőkendő minden járőr táskájában helyett kapott, az Amway HOME tisztítószerek pedig az egyik legfontosabbat, az egészségügyi bázis megfelelő higiéniai körülményeit biztosították.” – mondta el Törőcsik Dalma, az Amway Hungária vállalati kapcsolatokért felelős vezetője.

Helperek a szigeten 1A Helperek és az Amway nemcsak a Szigeten, hanem a VOLT fesztiválon és a Balaton Soundon is helytálltak. Az önkéntesek a nyár három legnagyobb eseményén összesen közel 3500 esetet láttak el. A legkevesebb, közel 700 baleset Sopronban történt, ahol 220 önkéntes dolgozott, ezt követi a Balaton Sound mintegy 800 ellátással és 290 önkéntessel. A legtöbb, 2000 esetet a Szigeten látták el, ahol a legnagyobb számú, 600 önkéntes vett részt.

A Helperekről

A Helperek Önkéntes Segítők Közhasznú Egyesülete teljes körű egészségügyi biztosítást nyújt a különböző zenei- és sportrendezvényeken, mint például a VOLT-on és a Szigeten. Mentési és biztosítási rendszerük többlépcsős: specifikusan oktatott járőrök nonstop figyelik a szórakozó közönséget, emellett napi 24 órás orvosi, ápolói ügyelet, valamint mentőőrség áll a fesztiválozók rendelkezésére. Továbbá drogprevenciós sátrat működtet az egyesület, ahol a fesztiválokon gyakori kábítószerproblémák megvitatásán túl szakképzett pszichológusok és kortárssegítők várják a lelki gondokkal hozzájuk fordulókat, az események minden napján, éjjel-nappal.

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ